Заподозреният за стрелбата е ранен от полицията, но не е с опасност за живота

Броят на убитите при вчерашната стрелба във Фордайс, щата Арканзас, нарасна до трима, а 10 души са ранени, включително самият нападател и двама полицаи, съобщи местната полиция, цитирана от "Ройтерс".

Една жертва и над 200 ранени по време на протести в Кения (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Заподозреният за стрелбата е ранен в последвалата престрелка с полицията, но не е с опасност за живота", каза пред журналисти директорът на полицията на щата полковник Майк Хейгър.

Стрелбата е започнала около 11:30 ч местно време в супермаркет "Мед Бътчър" и се е пренесла на паркинга пред магазина, намиращ се в малкото градче Фордайс, което е с население близо 3200 души и е разположено на около 112 километра от Литъл Рок.

"За съжаление, можем да потвърдим, че са убити трима невинни цивилни. Двама полицейски служители са ранени при престрелката. Заподозряният също е ранен и е задържан", каза Хейгър. Той не разкри повече подробности за инцидента и отказа да отговаря на журналистически въпроси. "Това е трагедия и сърцата ни са разбити", допълни полицейският директор, цитиран от "Асошиейтед прес".

Губернаторката на Арканзас Сара Хъкаби Сандърс написа в социалната мрежа "Екс", че е била уведомена за инцидента. "Благодарна съм на правоприлагащите органи и на пристигналите първи на място полицаи за бързите и героични действия, които са спасили човешки животи. Молитвите ми са с жертвите и ранените, както и с всички засегнати от този ужасяващ инцидент", добави тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Алексей Маргоевски, БТА