Вижте как представители на другите партии коментираха случващото се в редиците на Движението

Часове след като почетният председател на ДПС Ахмед Доган поиска оставките на председателя Делян Пеевски и петима други членове на висшето ръководство, представители на други политически сил излязоха с коментари.

„В ДПС виждаме бавното, но явно разграждане на модела „Пеевски”. Не говорим за човека Пеевски, а за модела. Полицай чупи челюстта на младо момче заради парче пица и вътрешният министър Калин Стоянов не реагира. Това са примери за модела "Пеевски", за завзетата държава”. Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в коментар пред журналисти в четвъртък.

Доган поиска оставките на Пеевски и още петима от ръководството на ДПС

„Обърнете внимание на частта от писмото на Доган, където говори за прокуратурата, за използването ѝ, за полицията. Това е моделът „Пеевски” - как прокуратурата и полицията дават отчет. Те трябва да бъдат санкционирани от гражданите”, коментира от своя страна депутатът и бивш премиер Николай Денков.

„Трусовете във втората партия са като в третата, и в четвъртата, и в петата. Навсякъде има трусове. Аз в чужди партии не се бъркам, не давам и в ГЕРБ да ми се бъркат”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Пеевски след призива на Доган: Няма да се откажа! Не съм предател!

„Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС ГЕРБ няма да прави. Преговорите показаха, че нито поискахме подкрепа от ДПС, нито дадохме подкрепа на ДПС”, каза още Борисов.

Запитан кой ще победи - Пеевски или Доган, лидерът на ГЕРБ каза, че не го касае. Откривала се обаче голяма възможност пред неговата формация. „Досега битката в смесените райони беше между ГЕРБ и ДПС. Сега нашите структури имат възможност да се развият по-добре”, каза Борисов.

Видео: БГНЕС

„Колкото по-зле са другите партии, по-добре за нас. И ПП-ДБ са същата работа – три дни не мога да разбера какво е техническо правителство”, заяви Борисов. 

„Новото начало в ДПС бе изядено от старото. Първият ред на Движението липсва”, коментира Костадин Костадинов, цитиран от БГНЕС. Костадинов допълни, че всички се занимават с трусовете в една „етнополитическа мафиотска организирана престъпна група". „За това говорим от месеци и то се случва”, добави лидерът на „Възраждане”.

„След като имаме план, ще поговорим в групата и ще ви кажем”, посочи Александър Симидчиев от ПП-ДБ.

От „Има такъв народ” обявиха, че при такъв вариант са готови на разговори за втория мандат. „ПП-ДБ са „Продължаваме промяната” са едно, а „Демократична България” - друго. Лидерите на  „Демократична България” смятат, че е необходимо да се направи правителство. А „Продължаваме промяната” - Киро, Асен и Денков, продължават да стоят на ината си и да твърдят, че те ще са опозиция на всичко”, коментира Тошко Йорданов от „Има такъв народ”

ДПС и „Величие” уреждат финансови сметки и нищо повече. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Възраждане” Петър Петров в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Борислав Гуцанов от БСП заяви, че „това са вътрешни проблеми на ДПС и те трябва да си ги разрешават”. „Това оказва огромно влияние върху целия политически живот в държавата”, подчерта той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase