Грандиозният финал на фестивала ще се проведе на 30 август в летния театър във Варна

След поредица от зрелищни спектакли, организаторите на фестивала „Опера в летния театър“ във Варна са подготвили грандиозен финал. На 30 август специално за любителите на класическата музика на сцената ще се качи световноизвестната оперна певица Светлина Стоянова. Оркестърът на Варненската опера ще дирижира маестро Стоян Чобанов. Повече за събитието разказва репортерът Емил Дамянов за NOVA NEWS.

През последните 3 месеца фестивалът "Опера в Летния театър" предложи на публиката зрелищни спектакли, представени от истинско съзвездие от музиканти. 

„Безспорно това, с което ще запомним и ще остане в историята това издание е голямото честване на 100 годишнината на Джакомо Пучини и то с какви солисти. Имахме две изпълнение на операта „Бохеми“ с Красимира Стоянова и със Соня Йончева в главната роля на Мими. Гледахме Соня Йончева и в "Мадам Бътерфлай", разказва Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център във Варна.

Именно след операта „Мадам Бътерфлай", с участието на звездното сопрано Соня Йончева не липсваха и неповторими емоционални моменти. 

„Министърът на културата - диригентът маестро Найден Тодоров, след кулминация в аплодисментите на спектакъла, й връчи пред почти 2 хилядната публика на „Опера в Летния театър" голямото отличие "Златен век". Огърлие за изключителен принос към Българската култура. Това завинаги ще остане в нашите спомени“, споделя Димова.

Фестивалът не спираше да очарова публиката, като успя да впечатли и любителите на балета, с обещания да пренесе шедьоврите и на софийска сцена.

„След 100 години забвение „Катарина или дъщерята на разбойника“, един балет от Цезар Пуни,  беше напълно възстановен от нашия главен балетмайстор Сергей Бобров. Пожъна огромен успех и ще го играем и в столицата“, дава повече детайли за балетните постановки директорът на „Театрално-музикален продуцентски център“.

А след като фестивалът доведе във Варна редица световни звезди, той предложи на зрителите общо 20 спектакъла, сред които и 8 премиери. Сега организаторите планират грандиозен финал. На 30 август специално за зрелищната гала вечер сцената ще покори Светлина Стоянова. 

„За мен е винаги изключително удоволствие, когато имам възможност да пея пред българска публика. Това е за първи път за мен във Варна и нямам търпение да им изпея една прекрасна програма“, категорична е оперната певица Светлина Стоянова. „Моцарт, Росини… има много, много хубави неща наистина и мисля, че много ще се хареса на публиката.“

Не пропускайте да се насладите на изпълнението на световноизвестната оперна прима Светлина Стоянова, която ще постави финал на фестивала „Опера в летния театър“ във Варна.