Победителите от последните сезони на кулинарното риалити Hell’s Kitchen коментират взривоопасните ситуации в новия сезон 7

Шеф готвачите и победители в хитовото кулинарно риалити Hell’s Kitchen, Станислав и Чоткин са специални гости в студиото на „На кафе“. Сладкарят от Перник Станислав успява да изненада водещата Гала със специално приготвена за рождения й ден торта „Павлова“.

„Огромно напрежение е да си в Hell’s Kitchen и вътре трябва да даваш всичко от себе си. Трябва да се раздаваш на макс. Желателно е да се изолираш от всякаква информация от външния свят и да играеш твоята игра. Най-важното е да бъдеш себе си“, коментира Станислав.

Чоткин е съгласен с него и допълва, че трябва бързо да се адаптираш и ако има проблем, да го оправиш на мига. Ако е възможно, е добре да се фокусираш върху едно и да си като кон с капаци.

„Аз знаех, че всеки ден вътре може да ми е последен, тъй като всичко може да се обърка за секунди. Не трябва да спираш да се бориш и да следваш целите си. Желателно е да не подценяваш и останалите играчи, тъй като това се оказва подводен камък, който може да ти обърка играта“, допълва Чоткин.

Нов играч си спечели място при Червените в Hell’s Kitchen

„Първата ми цел още с първата чиния, бе да спечеля респекта на шеф Ангелов и да покажа какво мога. Исках да заявя, че обичам това, което правя. Втората цел когато влизаш, е да демонстрираш, че искаш победата и то на всяка цена, каквото и да струва това“, категоричен е Чоткин.

При Станислав е малко по-различно и всеки ден, в който е оставал в Hell’s Kitchen, е била една малка победа. В неговия сезон всички играчи са силни и всеки един от тях е готвил в различни добри ресторанти и държава. Затова неговата стратегия е да се фокусира върху поредното предизвикателство за деня.

За победителите настоящият сезон е много интересен и Чоткин вече има свой фаворит за победител. Според него в женския отбор има повече хъс и желание, затова е впечатлен от Тоби. Станислав е заинтригуван от Едуард от мъжкия отбор.

Тъй като в риалитито влизат нови участници, това предизвиква ново напрежение сред отборите.

„Най-важното, което съм научил от един готвач, е не колко знаеш, а дали ти се отдава магията. Умението да готвиш, е да умееш да съчетаваш съставки. Незнанието в едно такова предаване, може да ти донеси успех, защото придобиваш нова информация. Всяка информация и техника от мастер класовете я прилагах в чинията си“, разказва готвачът от Перник.

За първи път в Hell’s Kitchen: Четвърти отбор се присъединява към надпреварата

Чоткин споделя, че е забелязал от своя сезон, че ако шеф Ангелов похвали някоя чиния, това вдига самочувствието на готвача. Но според него най-лесно и болезнено се пада при високо самочувствие.

Съветите им към следващите кандидат готвачи

„Трябва да докажеш на шеф Ангелов, че не е сбъркал, че те е избрал. Неободимо е да покажеш страстта и любовта си към готвенето. Трябва да си себе си и да се абстрахираш от околните и да знаеш, че само един може да те критикува в предаването и това е шеф Ангелов“, дава своите съвети Чоткин.

„Трябва да се вслушваш в съветите на шефа. Той както може да вдигне, така може и да свали“, допълва Станислав, който разкрива, че всеки ден е бил със свит стомах, като ученик пред контролно.

„Златният отбор в настоящия сезон на Hell’s Kitchen е много интересен. Мекз показа добри качества и ме изненада с десерта си. Показа дисциплина и явно добре се е подготвила. Но моят фаворит е Бачорски, който е много забавен. Но времето ще покаже кой ще спечели“, коментира Станислав.

Победната серия на Златните в Hell’s Kitchen продължава

Как се развива професионалния път при двамата победители?

„Сбъднах мечтата си и отворих малък ресторант с няколко маси. Казва се „Чоткин“. Повече от десет години си мечтаех да имам собствено заведение и най-накрая, това се случи. Двамата с Камелия сме собственици и готвачи. Предлагаме италианска автентична кухня. Гостите ми споделят, че ги пренасяме в Италия с атмосферата и ястията ни. Много бе трудно да се открие персонал, но никога няма да откриеш някой, който да готви като теб. Благодарен съм на екипа ни, тъй като без него сме нищо“, споделя гордостта от успеха си Чоткин.

„Аз също сбъднах една от своите мечти – готвя за теб Гала в „На кафе. Друга моя мечта бе да направя своя собствена марка протеини. Отворих сладкарница и сладкарски цех. На път съм да сбъдна още една моя голяма мечта – да имам моя кулинарна книга, която да разказва за живота ми. Готов съм с рецептите, които са свързани с моменти от живота ми“ разказва своите сбъднати и предстоящи мечти Станислав.

Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.

Редактор: Райна Аврамова