Напрежение и опашки има и в Солун

Сънародниците ни в Гърция дадоха заявка за висока избирателна активност още в ранни зори. Изборният ден започна в 7.30 часа със сериозно струпване на желаещи да пуснат бюлетина. 

Най-натоварена беше секцията на площад "Карайскаки" в Атина. През целия ден гласуването там протичаше бавно заради дългото обработване на документите от комисията. Много хора дори се отказаха да гласуват заради бавното обслужване и чакането с часове пред секцията. 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОГРОМНИТЕ ОПАШКИ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ В ГЪРЦИЯ

В секцията в посолството в Атина ситуацията изглеждаше далеч по-спокойна, но на моменти и там се образуваха опашки. Опашки имаше и в Солун.

"Изключително голяма е избирателната активност в Солун в сравнение с други години", коментира председателят на секцията в Солун адвокат Мартина Георгиева.

Изборният ден на остров Крит в Гърция приключи с три пъти висока избирателна активност в сравнение с вота през 2015-а година. Желаещите да пуснат бюлетини в урните чакаха по около час и половина.

Гласуването мина нормално без нарушения и в четирите секции на острова. Най-много гласуваха в секцията на град Ханя, която се отваря за първи път на острова.

В Атина изборният ден беше удължен до 21.00 ч поради голямата опашка, която се образува.

Репортер: Бойка Атанасова