От 17 декември по Нова ТВ

Всичко хубаво идва в двойни дози – това ще докаже премиерата на най-успешната съвременна британска драма „Имението Даунтън”. Рекордьорът на Гинес ще дебютира в ефира на Нова ТВ на 17-и декември, от 20.00 ч., не с един, а с цели два епизода.

В продължение на два часа, от 20.00 до 22.00 ч., поредицата ще въведе зрителите в света на Едуардската епоха и начина на живот на аристократичната фамилия Даунтън. Историята ще ни срещне с пълния блясък на имението и ще ни запознае с основните персонажи –графа на Грантъм – Робърт Кроули, съпругата му Кора, трите им дъщери, графинята на Грантъм и майка на Робърт – Вайълет, многобройната прислуга и човека, който ще провокира дългогодишните традиции и порядки – новият наследник на фамилията – Матю Кроули. Още в първия епизод ще се очертаят и основните сюжетни линии – потъването на Титаник ще остави една фамилия без наследник, ще срещне два коренно различни свята с техните навици и противоречия и не на последно място, ще бъде поставено началото на една любовна история.

Успехът на  сериала се дължи на достоверната и убедителна игра на Хю Боневил в ролята на графа на Грантъм,  превъплътилата се в негова съпруга Елизабет Макгавърн,  Маги Смит, която е негова майка и глава на фамилията, а  Дан Стивънс е непокорния Матю Кроли.

Интересното около „Имението Даунтън” е, че докато екип от над 100 души се грижи за организацията на всеки един детайл в сериала, зад историята стоят само… двама души – авторът и носител на Оскар Джулиан Фелоус и изпълнителният продуцент Гарет Нийм.  „Тайната на успеха се крие в броя на играчите зад сцената, или по-скоро в тяхната липса”, споделя Нийм. „Двамата измисляме нещо, а след това Фелоус пише всеки епизод сам. Като създател и автор на поредицата, той е свободен да прави, каквото поиска", допълва той. „Големите продуцентски екипи създават затруднения, защото в кухнята им има твърде много готвачи. Подобно нещо липсва в "Имението Даунтън". Това е най-малкият продуцентски екип на телевизионна продукция и за нас е правилната рецепта", коментира Нийм.

Скромният продуцентски екип обаче води след себе си до повече от впечатляващи резултати. Освен признанието на критиците, спечелените два Златни глобуса и 9 награди Еми, историята на семейство Даунтън дотолкова впечатлява първата дама на САЩ Мишел Обама, че тя кани целия актьорски състав да посети и обиколи Белия дом. Според критиците, причината, поради която Мишел Обама е толкова верен фен на продукцията, е, че вижда сходство между собственото си семейство и аристократичната фамилия Кроули и начина, по който те се справят с великите исторически събития. 

Със сигурност и вие ще бъдете омагьосани от епохата и историята на графовете Грантъм във вторник, 17 декември, от 20.00 ч.