От финалист от „Евровизия” до призьорка в Русия – кандидати за новото шоу на Нова

Финалист от детската „Евровизия”, призьорка от конкурс в Русия и дори гаражен бенд – това са само част от кандидатите, явили се на кастингите на „Големите надежди” до този момент. 

Въпреки тежката зима, стотици малки претенденти за слава изумяват с талант, амбиция и ярка музикална биография. Голяма част от тях са призьори от национални и дори международни музикални конкурси. Такъв пример е 13-годишно момче от Горна Оряховица, истински Джъстин Бийбър, заело престижното осмо място в детския песенен конкурс „Евровизия“ през 2011 г. в Армения. Миналото лято се явило и на кастинг за X Factor, но въпреки че се представило отлично, не било допуснато до следващия етап заради възрастта си. 

Като безспорна бъдеща звезда бе определено и 14-годишно момиче от Разград, спечелило детски музикален конкурс в Русия в дует с неин връстник. Красивата претендентка за голямата сцена се открои не само с обработен глас, но и с атрактивно сценично поведение при изпълнението на „Не така“ на ФСБ и No one на Алиша Кийс.

Стигна се дори дотам, че шоуто превърна в конкуренти две сестри от Търговище. Поставяйки се в ситуация на реално състезание, гласовитите момичета смаяха екипа на формата. Носителка на награди от международни и национални конкурси, по-голямата заложи на Маргарита Хранова, Лара Фабиян и песен на Дивна, Миро и Криско, а по-малката впечатли с руски фолклор и изпълнение на „Майчице свята“ и руската народна песен „Валенки“.

Освен солови изпълнители кастингите досега откриха и вокални групи. Като сериозен фаворит се открои детски бенд от Добрич, който също като по филмите репетира в гараж, има сериозен репертоар, а талантите в него свирят на различни инструменти – китара, бас, пиано и барабани. В Русе присъствието на вокални групи беше дори още по-засилено – две петчленни формации там се откроиха както с музикалните си умения, така и с артистичност и специално подготвени костюми. 

Кастингите за най-новото шоу на Нова продължават. След Враца, Велико Търново, Русе и Добрич, а днес и Варна, прослушванията на „Големите надежди” ще продължат в Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона е в столицата, където прослушванията ще са три дни - от 3 до 5 февруари.