В петък кастингът за новото шоу на Нова продължава в Бургас

Републиканска шампионка по художествена гимнастика бе сред най-обещаващите таланти на кастинга във Варна за най-новото шоу на Нова „Големите надежди”. 

След варненската сензация Атанас Колев, който стигна до финала във втория сезон на X Factor, морската столица отново доказа, че музиката и спортът вървят ръка за ръка повече от успешно. 13-годишната гимнастичка изпълни песента „Да те жадувам“ на Сигнал и доста по-сложната Hurt на Кристина Агилера, с които впечатли кастинг екипа. Любопитна подробност е, че майката на момичето случайно разбрала за таланта на детето си. Наскоро, докато била вкъщи, чула как дъщеря й разучава песни съвсем сама - затова я довела на кастинга.

В лицето на друг талант пък Варна отново доказа традициите си в рап жанра. 10-годишен самоук рапър развесели журито с изпълнението на „Кралете на дрифта“ на Бате Сашо и DJ Monkey. На въпроса от колко време се занимава с пеене, малкият рапър съвсем непринудено отговори „От няколко дни!“. Оказа се, че самородният талант обожава да слуша и танцува рап и хип-хоп и обича повече да съчинява текстове, отколкото да пее песни. 

Впечатляващ беше не само броят на музикалните деца от Варна и региона, но и артистичността, увереното сценично присъствие и сериозният музикален репертоар. Морската столица беше петият град, който посрещна кастинг турнето на шоуто на Нова. „Големите надежди“ продължават своето турне в Бургас (31 януари), а след това ще пристигнат в Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона е в столицата, където прослушванията ще продължат три дни - от 3 до 5 февруари.