От виртуози на цигулка до бийтбоксъри в първия ден на прослушванията в София

Ударно започнаха прослушванията за най-новото шоу на Нова в София. 11-годишен малчуган, чиято мечта е да стане известен като самия Леонардо да Винчи, изуми вокалните педагози на предаването с артистични изпълнения на английски и френски език. Малкият талант има впечатляваща кино и телевизионна биография - участва в турския сериал „Ездачи“, а година по-късно играе във филм за петричката пророчица Ванга. 

Сред малките претенденти за слава, явили се в първия ден от кастингите за „Големите надежди“ в София, се открои 13-годишна състезателка по художествена гимнастика. Изучаваща цигулка в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, тя обожава да свири „Пицикато Полка“ на Щраус и „Кармен“ на Бизе. Талантливата музикантка успешно съвместява спорта и любовта към музиката. Макар да е завоювала призови места в надпревари из страната, мечтата й е да стане известна певица. През 2010 г. печели първа награда в националния форум „Орфеева дарба“.

Приятна изненада за кастинг екипа беше появата на група „Вива“. Музикалното трио е сформирано преди повече от година, но малките дами се познават още от детската градина. Сред любимите им изпълнители са One Direction, Little Mix, Demi Lovato, а от родните звезди – Михаела Филева. Сред кандидатите в столицата бяха и възпитаници на Ливърпулския институт за сценични изкуства – LIPA, чийто патрон и съосновател е легендата Пол Маккартни. Шестгодишна красавица разнежи вокалните педагози с „We are the world” на Майкъл Джексън, но рязко смени настроението с импровизиран бийтбокс.

Кастингите в София ще продължат до 5 февруари, включително. На 4 февруари ще се проведат прослушвания и в Благоевград. 

Шоуто „Големите надежди” ще дебютира в ефира на Нова през пролетта. Екипът на предаването ще претърси цяла България, за да открие и покаже уникалните певчески заложби на българските деца. Голямата награда ще даде възможност на семейството на победителя да развие вече доказания му талант. Продуцент на „Големите надежди” са Магърдич Халваджиян и Global Films, доказали професионализма си в реализирането на някои от най-успешните развлекателни предавания у нас.