По две песни – българска и чуждоезична, ще изпълнят талантите в първия полуфинален концерт на шоуто тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Легендарните музиканти от ФСБ стискат палци на талантливата Гала Ботева в първия полуфинал на „Големите надежди“ по Нова. Оказа се, че още с първото си изпълнение на песента „Високо“ в шоуто малката дива е спечелила сърцата и безрезервната подкрепа на българските рокаджии.     

„Когато чухме за първи път малката Гала – не можахме да повярваме, че толкова крехко и малко момиче може да изпълни тази голяма песен. Много се радваме, че е избрала наша песен за представянето си в предаването и силно й стискаме палци“, коментират музикантите от ФСБ, които усилено се подготвят за предстоящия им концерт в Благоевград, по случай Деня на славянската писменост и българската култура – 24 май.

Самата Гала развълнувано сподели, че вече е имала честта да се срещне с Иван Лечев. На поп-рок фестивала в Несебър малката дива от Севлиево печели първа награда, а в журито е именно легендарният български фронтмен. „Най-ценната ми награда е именно от този фестивал – спомням си, че в журито беше Иван Лечев и много се вълнувах, че ще пея точно пред него“, сподели Гала.  

Още българска музика ще чуят зрителите на Нова тази вечер, когато първите шест полуфиналисти ще се завърнат на сцената на „Големите надежди“. В полуфиналната фаза на предаването, когато силите са изравнени, а надпреварата още по-оспорвана, малките таланти ще изпълнят по две песни – една българска и една чуждоезична. Голямата пловдивска надежда Ерика Адамс, която вече два пъти спечели най-висок зрителски вот, ще изненада музикалния продуцент на предаването Дони с негова песен, а стипендиантът на фондация „Димитър Бербатов“ – Александър Танев ще ни върне назад в годините, когато „рок енд ролът беше млад“. Песни на Лили Иванова, Паша Христова, Кристина Агилера и Бионсе са част от репертоара на талантливите мачугани, които тази вечер ще се борят да продължат по пътя на славата и големия финал на шоуто.

Как ще се представят големите надежди на България в първия полуфинален концерт и кои изпълнения ще грабнат сърцата на публиката и журито, предстои да видим в „Големите надежди” по Нова.