С гласуване на Facebook страницата на шоуто зрителите ще определят последния номиниран

При поредните номинации във VIP Brother 2014 станахме свидетели на нов прецедент за световната история на формата. За първи път в България и в света зрителите имат право да определят последния номиниран чрез гласуване във Facebook страницата на шоуто. С натискане на like бутона под снимката на съответния Съквартирант феновете ще гласуват за неговото номиниране. Съквартирантите, между които зрителите могат да избират, са Йорданка Христова, Кали, Влади Въргала, Наско Месечков и Зорница Линдарева, а срокът е до петък тази седмица, когато в дейли епизода ще разберем кой е последният номиниран за изгонване от VIP Къщата.

Освен с възможността да влязат активно в шоуто, зрителите ще запомнят тези номинации и със събитията, разиграли се в Къщата. След тежката „диктатура” на Жени и Тачо Big Brother обяви ера на „Демокрация” за Съквартирантите. В новата мисия обитателите на Образцовия дом  имат право чрез анонимно гласуване да определят важни за живота в Къщата неща. Но истината се оказа различна, а „демокрацията” фасадна. Албена Вулева е единствената, чийто глас ще тежи и само нейната воля ще бъде чута от Big Brother. Това е тайна мисия и Съквартирантите няма да знаят за манипулацията на вота им до края.  Така те гласуваха кой да разпредели седмичния им бюджет, но макар повечето да дадоха гласа си за Камелия Воче, Big Brother даде „поста” на Жени Калканджиева, тъй като тя беше избора на Албена Вулева.

Това решение обаче доведе до скандал между Жени и Тачо. Причината беше, че според Тачо съпругата му е поръчала малко бира, въпреки че Съквартирантите разполагат с висок бюджет. Зрителите станаха свидетели на необузданата ярост на Тачо, който използва доста нелицеприятни изрази и думи по адрес на Жени. Това стана и причина при последвалите номинации мнозина от Съквартирантите да номинират семейната двойка.

А за да вдигне градусът на страстите Big Brother, беше подготвил и номинационна игра. Съквартирантите бяха разделени на два отбора с капитани Ели Гигова и Елена Кучкова. Двете бяха поставени да висят над басейни, пълни със змии, докато техните съотборници държаха въжетата, на които висят. Big Brother им задаваше въпроси, а при всеки неправилен отговор един от държащите въжето на капитана от съответния отбор напускаше играта. Отборът на Ели Гигова загуби предизвикателството и тя, като капитан, беше автоматично номинирана за изгонване.

При последвалите номинации очи в очи Big Бrother даде възможност на номинираните да се защитят публично и да коментират обвиненията на Съквартирантите. Най-много номинации получиха  Жени, Тачо и Албена Вулева, а останалите номинирани са Камелия Воче, Камелия Тодорова и Ели Гигова.  Кой ще е последния номиниран ще разберем в дейли епизода в петък, когато ще е известен вотът на зрителите.

Не пропускайте как ще се развият отношенията между Съквартирантите в епизода на VIP Brother този четвъртък от 20.00 ч. по Нова.