В „Здравей, България” репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов разказаха подробности за нападението, а Марин Николов припомни разкритията си за частното енерго

Екип на Нова телевизия беше нападнат в ромската махала в Самоков във вторник. Репортерът Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха изпратени там, за да вземат интервю от кандидата за общински съветник Трайчо Василев, по прякор Пиже. Именно той е героят в „Разследване” на Марин Николов, което показва как организира частното енерго в ромската махала в Самоков. 

В ефира на „Здравей, България” Надя Ганчева, Михаил Кръстев, Валентин Иванов и Марин Николов разказаха подробности за нападението и разследването. 

Същевременно екип на „Здравей, България” отиде в махалата в Самоков, където и в момента има полицейски екипи. Самият Трайчо Василев-Пиже застана пред камерата на Нова и отново заяви, че не е имало нападение. Не пожела да отговори на въпроса дали ще се откаже от кандидатурата за общински съветник. И останалите роми в квартала не пожелаха да говорят и избягаха.

Разследващият репортер Марин Николов припомни, че през пролетта на 2013 г. е започнало разследването на частното енерго. Образувано е дело за кражба на ток, което обаче боксува. От ЧЕЗ информираха, че има 1279 незаконни присъединявания за периода 1 януари – 31 август тази година. Загубите в района за същия период от време са 6 349 816 киловатчаса. 
 
Целия разговор, както и реакцията на водача на листата в Самоков – Александър Методиев, познат като Бат’Сали, гледайте във видеото от „Здравей, България” по Нова.