Можете да подкрепите „Българската Коледа” с банков превод, както и със SMS на 1117 или обаждане на 0900 1117

Семейството на шестокласник от Бургас се надява да получи помощ от „Българската Коледа”, за да стабилизира състоянието му. 
 
Йорго е с тежка степен на ревматоиден артрит и му предстои операция. Преди това обаче има нужда от продължителна рехабилитация, а семейството му няма финансовата възможност да я осигури. Въпреки че е вече в шести клас, Йорго си има своите желания, които е изпратил до Дядо Коледа. Освен подаръци, иска още нещо – да не го боли толкова много.
 
Заболяването се проявява, когато Йорго е едва на осем месеца. В момента момчето е на терапия с ново биологично лекарство и заболяването е в относителна ремисия. Семейството кандидатства за помощ от „Българската Коледа” и за финансиране на „хормона на растежа”, който не се покрива от Националната здравноосигурителна каса. Предстои му тежка ортопедична операция, но преди нея се нуждае от рехабилитация – този път в чужбина.
 
Въпреки крехката си възраст, Йорго се опитва да бъде опора на майка си, която в момента е без работа. Момчето се надява „Българската Коледа” да му помогне, за да не се чувства различен от връстниците си. Вижте повече в репортажа на Цеца Алексова. 
 
Можете да подкрепите „Българската Коледа” с банков превод на сметката на инициативата, както и като изпратите SMS на 1117 или се обадите на 0900 1117 от стационарен телефон. С всяко обаждане или SMS помагате с 1 лев и 20 стотинки на дете в беда.