Кореспондентът на Нова Ясен Дараков на живо от след бляскавата нощ

Леонардо ди Каприо спечели „Оскар” за най-добра мъжка роля за образа на Хю Глас в „Завръщането”. След шест номинации това е първата статуетка за американския актьор.

Лентата „Завръщането” грабна три статуетки. Алехандро Иняриту стана най-добър режисьор и така влезе в историята като един от тримата режисьори, печелили в две поредни години златна статуетка в тази категория.

На въпрос защо е решил да снима „Завръщането” само през деня, Иняриту заяви, че това е бил идеалният вариант да има най-добрата възможна светлина. „Работата на Леонардо ди Каприо е свидетелство колко е добър. Ролите му са невероятни”, подчерта Иняриту пред кореспондента на Нова.
 
И друг режисьор застана пред микрофона на Нова на червения килим – режисьорът на „Лудия Макс” Джордж Милър. Тази лента спечели най-много статуетки, но не успя да грабне най-важната – за филм на годината. 
 
Сред звездите, които застанаха пред Нова, са също Упи Голдбърг, Дж. К. Симънс и номинираният за най-добър актьор Брайън Кранстън. „Никога не правя прогнози кой ще вземе „Оскар”, защото ако те не се окажат верни, това наранява чувствата им. Затова не го правя”, заяви актрисата Упи Голдбърг.
 
Очаквайте още от звездните интервюта на кореспондента Ясен Дараков в Новините на Нова.