Не пропускайте най-интересните спортни събития тази неделя в ефира на Diema Sport HD и Diema Sport 2 HD, част от пакета Diema Extra

Неделният ден ще бъде горещ за българското футболно първенство. Днес в програмата от 25-ия кръг на А група ще се изиграят две важни срещи, които ще бъдат излъчени в ефира на Diema Sport 2 HD, част от пакета Diema Extra. От 14.00 ч. Ботев Пловдив посреща Черно море на стадиона в Коматево. Пловдивчани са на 6-ото място в класирането, а варненци са позиция пред тях. При успех на „моряците” те ще бъдат на 5 точки от 4-ия Славия. Развръзката на сблъсъка ще стане ясна от 14.00 ч. в ефира на Diema Sport 2 HD и онлайн платформата  Gong Play, а подробности може да прочетете на сайта Gong.bg.

В 16.15 ч. на стадион „Георги Аспарухов” Левски излиза срещу Пирин. Момчетата от Благоевград ще дойдат в София в търсене на поне една точка за спасението си в А група, а напрежението ще е при „сините" футболисти, тъй като за тях постигането на успех е на всяка цена, за да не стане разликата с лидера Лудогорец драматична. Наставникът на гостите Наджи Шенсой няма поражение от Левски и ще се постарае традиция да продължи. Срещата между Левски и Пирин може да гледате отново в ефира на Diema Sport 2 HD и онлайн платформата Gong Play.

Горещ ден ще преживеят и феновете на английския футбол. Тази неделя на Острова ще се проведат четвъртфинални мачове за Купата на Футболната Асоциация. В 15.30 ч. Арсенал се изправя срещу Уотфорд, а двубоят ще може да бъде проследен в ефира на Diema и на Gong Play. Вторият двубой от неделната програма на тази фаза на турнира противопоставя тимовете на Манчестър Юнайтед и Уест Хям. „Червените дяволи" се представиха слабо срещу Ливърпул в турнира Лига Европа, а от това със сигурност може да се възползват момчетата на Славен Билич. Трябва да се има предвид обаче, че от девет гостувания на „Олд Трафорд” Уест Хям няма победа, а „червените дяволи” са допуснали само един гол в последните си три мача от турнира. Дали „чуковете” ще успеят да прекъснат серията си от загуби на терена на Манчестър Юнайтед,  ще стане ясно от 18.00 ч. в ефира на Diema Sport HD и на онлайн платформата Gong Play.

Две оспорвани срещи предстоят и във френската Лига 1. Троа посреща Пари Сен Жермен от 15.00 ч. в мач, който ще определи оставането на отбора в  Лига 1. За парижани срещата също е изключително важна, тъй като победа може да ги доближи на точка от титлата. Сблъсъкът феновете ще могат да проследят директно от 15.00 ч. в ефира на Diema Sport HD и на онлайн платформата Gong Play. Тази вечер от 22.00 ч. в ефира на Diema Sport 2 HD Лион и Рен пък ще се срещнат в сблъсък, важен както за участието им в европейските турнири, така и за класирането им у дома.

Феновете на баскетбола ще могат да проследят на живо от 21.30 ч. по Diema Sport HD оспорваната среща между Лос Анджелис Клипърс и Кливланд в надпреварата на Националната баскетболна асоциация. Diema Sport 2 HD пък ще излъчи от 19.00 ч. сблъсъка на Барселона с нашия баскетболист Александър Везенков и Ховентут в среща, изключително важна за класирането на плейофите на испанската баскетболна лига.

Не пропускайте най-интересните спортни събития тази неделя в ефира на Diema Sport HD и Diema Sport 2 HD, част от пакета Diema Extra.

Снимка: БГНЕС