Филмовият канал ще излъчи премиерно „Спънката”, „Двойни игри”, „Холивудленд” и „Дама пика: черен ритуал”

Трилъри, драма и ужас ще завладеят ефира на TV 1000 през първия летен месец – юни. Премиерите ще се излъчват всеки понеделник от 21.30 ч. На 6 юни зрителите могат да гледат „Спънката”, а на 13 юни е премиерата на „Двойни игри”. На 20 юни ще се излъчи „Холивудленд”, а на 27 юни е ред на „Дама пика: черен ритуал”.

„Спънката” разказва мрачно комична история за двама несъвместими престъпници. Адам (Джак О'Конъл) е 19-годишен мързеливец, принуден от приятеля на майка си – гангстер – да стане шофьор на опитния наемен убиец Рой (Тим Рот). Един ден, докато са на работа, те се натъкват на  непознато загадъчно момиче (Талула Райли), която успява да избяга с техния автомобил, като взима със себе си и чанта с доказателства. След като се споразумяват с нея да заменят доказателствата за пари, двамата трябва да намерят пари, за да й платят. Не след дълго става ясно, че те са подценили момичето и намеренията й, когато тя отвлича Адам.

В „Двойни игри” Бен Афлек изпълнява главната роля на дребен крадец на коли – Руди, който е на път да бъде освободен от затвора преди Коледа. Когато неговият съкилийник Ник (Джеймс Фрейн) е убит неочаквано, Руди приема самоличността му, за да се срещне с приятелката на Ник – Ашли (Чарлийз Терон), с която Ник е общувал само чрез писма. Всичко върви добре до момента, в който психотичният й брат се появява и започва да изнудва Руди да помогне на неговата банда от гангстери да оберат казино. 

„Холивудленд” среща зрителите с амбициозния актьор Джордж Рийвс (Бен Афлек). Негово изпълнение на ролята на Супермен по телевизията го превръща в звезда. Но също така това възпрепятства развитието му и той не успява да приеме по-сериозни актьорски роли. Когато 45-годишният Рийвс е бил намерен мъртъв в дома си през 1959 г., смъртта му е била официално определена като самоубийство. Този филм проучва живота на Рийвс и неговия трагичен край от гледната точка на един частен детектив, нает от майката на Рийвс малко след смъртта му. Във филма участват още звезди като Ейдриън Броуди, Даян Лейн, Боб Хоскинс и други. 

Руският ужас „Дама Пика: черен ритуал” отвежда зрителите в древни времена, когато се е смятало, че всяко огледало може да се превърне в портал към света на мъртвите. Един от най-старите мистични ритуали с огледало е обредът за призоваване на духа на Дама Пика. Четирима тийнейджъри решават на шега да призоват духа й, без да подозират на какви ужаси ще обрекат себе си и своите близки. Сега отмъстителният призрак няма да се спре, докато не вземе душите им.

Още за продукциите на TV 1000 можете да откриете на tv1000.bg, както и на Facebоок страницата на канала.