Две завладяващи поредици ще представят на зрителите един нов и непознат свят

Едни от най-екзотичните животни в Африка ще представи Viasat Nature през юни. Всеки вторник от 20.10 ч. зрителите могат да гледат поредицата „Скрити царства”. На 22 и 29 юни, сряда, от 21.00 ч. е ред на документалния филм „Една нощ на земята: Африка”.

Представете си какво би било, ако можехте да се смалите и да се потопите в магически свят на фантастични създания, живеещи невероятен и изпълнен с действие живот. Включвайки палитра от чудни миниатюрни животни, всички с размер по-малък от един фут. Тези супер герои може да са малки, но те оказват огромно влияние, което значително надвишава теглото им.

Катерици, слонски земеровки, мармозетки, скорпионови хамстери, дори гигантски бръмбар носорог – всички те се сблъскват със собствена драма от различен мащаб. Защото, когато си толкова малък, дъждовните капки падат като метеорити, а бризът се усеща като торнадо.

Заснета на фона на най-емблематичните пейзажи на планетата – савана, пустинни зони, джунгли, гори и в градовете Токио и Рио де Жанейро, тази поредица изследва световете от нова и уникална гледна точка. Предизвикателствата, пред които са изправени малките герои, са изключителни, а техните врагове – гигантски. 

В документалния филм „Една нощ на земята: Африка” новородено бебе слонче не разполага с почти никакво време, за да се приспособи към заобикалящата го среда, преди то и неговото стадо да се отправят на трудно пътуване на стотици мили през Субсахарска Африка. Това дълго и мъчително пътуване се осъществява от тези великолепни животни от хиляди години насам, но докато те напредват, неумолимата жега принуждава стадото да се придвижва предимно през нощта. Това дава възможност за заснемане на пътуването на новородените животни – за първи път в естествената им среда и през нощта. 

Още за продукциите на Viasat Nature можете да откриете на Viasatnature.bg, както и на Facebоок страницата на канала