За първи път феновете могат да гледат едно от най-големите събития в света на електронните спортове в ефир, с коментар на български

Едно от водещите събития в света на електронните спортове – ESL One Frankfurt 2016, което ще се проведе на 18 и 19 юни във Франкфурт, Германия, ще може да се гледа в България на живо в ефира на Nova Sport и от потребителите на Vbox7.com. Феновете ще могат да гледат ESL One Frankfurt 2016 за първи път в телевизионния ефир, с коментар на български език на живо и на най-голямата българска онлайн платформа за видео споделяне в три стрийминг канала. Очакват ги и специално подбрано тематично видео съдържание, избрани статии за турнира и информация за българското участие в него. 

Запалените почитатели на електронния спорт Dota 2 ще гледат осем топ отбора от цял свят в битка за най-голям дял от наградния фонд на стойност 250 000 долара. Офлайн турнирът във Франкфурт започва на 18  юни и ще включва българско участие в лицето на Иван MinD_ContRoL Бориславов от Team Liquid. 

ESL е най-голямата лига за електронни спортове в света, като над 80% от потребителите са на възраст 18-34 години, а съдържанието, което създават, се излъчва на живо на 29 езика. Към момента регистрираните потребители в платформата play.eslgaming.com са над 6 милиона. За сравнение, друг организиран от ESL турнир – този в Кьолн през 2015 г., бе гледан от над 1 300 000 души едновременно.

През лятото на 2015 г. мажоритарният дял в ESL бе купен от MTG, част от които е и най-голямата медийна компания в България Нова Броудкастинг Груп. Именно това позволява на феновете на електронните спортове в у нас да гледат много по-богато гейминг съдържание и да се докоснат до най-популярните и качествени продукти от света на е-спорта. 
 
ESL One Frankfurt 2016 стартира в събота, 18 юни, в 11.30 ч., а финалът е в неделя, 19 юни, от 17.45 до 00.00 ч. 

Следете новини за ESL One Frankfurt 2016 на Gong.bg