Поредицата „Гении на древния свят“ пък тръгва по следите на Буда, Сократ и Конфуций през юли в ефира на канала

Какво е криел подземният свят на разбойниците, пиратите и измамниците във Великобритания през 17 и 18 век разкрива Viasat History в поредицата „Разбойници, пирати и измамници“, която ще се излъчва всеки вторник, от 5 до 19 юли, от 22.00 ч. в ефира на канала.

Малко личности в британската история са успявали да завладеят народното въображение така, както обявените извън закона. От разбойниците – джентълмени през безразсъдно авантюристичните пирати до неуловимите градски крадци и измамници – дръзките приключения и блясъкът на обявените извън закона ги правят антигерои на тяхното време. Те са предизвиквали страх у богатите, възхищение у бедните и почит у писателите и художниците.

В тази поредица от три части историкът д-р Сам Уилис пътува по широките пътища и в открито море, за да пресъздаде блестящо великата епоха на обявените извън закона британци. Сам Уилис показва, че те далеч не са били „аутсайдери“, а до голяма степен са били продукт на своето време и са се оформили като такива вследствие на значими национални събития.

Във всеки епизод Сам Уилис насочва вниманието не само към определен вид обявени извън закона хора, а към една конкретна епоха. Поредицата представя хронологичен портрет на променящото се лице на престъпността през 17 и 18 век. Не пропускайте поредицата „Разбойници, пирати и измамници“ всеки вторник, от 5 до 19 юли, от 22.00 ч. по Viasat History.

 

В документалния филм „Гении на древния свят“ историкът Бетани Хюз пък предприема експедиция до Индия, Гърция и Китай по следите на тримата колоси на древната философия: Буда, Сократ и Конфуций. Епизодите на поредицата ще се излъчват в понеделник, от 11 до 25 юли, от 22.00 ч. по Viasat History.

Буда, Сократ и Конфуций физически са пътували на големи разстояния, като по пътя си те са се занимавали с философии и са извличали изводи от своите пътувания. Бетани, като водач на зрителите, „влиза под кожата“ на тези трима велики умове и хвърля светлина върху пренебрегваното значение на 5-ти век преди новата ера за оформянето на съвременната мисъл в целия свят. Какво ново ще открие от историята на света – гледайте в „Гении на древния свят“, всеки понеделник, от 11 до 25 юли, от 22.00 ч. по Viasat History.

Не пропускайте завладяващите документални поредици в през юли в ефира на Viasat History.

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на http://viasathistory.bg/, както и на Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG.