Пет от уеб платформите на Нетинфо са в Топ 10 в класацията за България

Най-голямата българска електронна поща ABV Поща и най-големият сайт за видеосподеляне Vbox7.com са най-посещаваните уебсайтове у нас през май 2016. Пет от уеб платформите на най-голямата медийна дигитална компания у нас Нетинфо, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, са в Топ 10 в класацията. Данните са от водещата агенция за онлайн пийпълметрия Gemius, предоставяща данни за поведението на потребителите в интернет и информация за повече от 280 уебсайта у нас. 

Общият брой посетители на двете платформи Abv.bg и Vbox7.com е почти 4 милиона, а Vesti.bg е най-предпочитаният уебсайт за новини в класацията с повече от милион посетители. При мобилното потребление Vbox7.com е лидер и държи първото място в класацията с почти милион потребители. През месец май 2016 за първи път Gong.bg става най-посещаваният спортен сайт у нас и изпреварва основния си конкурент по посетители в потреблението на настолни компютри и лаптопи. Месец юни обещава да бъде още по-добър за спортния сайт в портфолиото на Нетинфо, когато Gong.bg, един от ексклузивните партньори за UEFA EURO 2016, отбеляза старта на първенството със специални активности.

Кое е най-интересното съдържание за потребителите в уебсайтовете, част от Нетинфо през месец май 2016? (според данни на Google Analytics). 
– Кубрат Пулев е европейски шампион с 12-рундова победа над Дерек Чисора (Gong.bg)
– Световните новини през май 2016 – тежките наводнения в Югозападна Германия и изчезналият самолет на Египетските авиолинии (Vesti.bg)
– „Абитуриент заведе майка си на бала” и още новини, свързани с абитуриентските балове у нас (Vesti.bg)
– Новини за големите финали в праймтайм предавания в ефира на NOVA  през пролетния сезон на 2016 (Nova.bg)

– През месец май първият уеб тийн сериал у нас „Не така, брат” е фаворит на потребителите във Vbox7.com  с над милион гледания само за шест епизода (Vbox7.com)

Данните за уебсайтовете, част от Нетинфо, през май 2016 са предоставени от Gemuis и Google Analytics. Извадката не включва данните за мобилни приложения на уебсайтовете.