Поредицата изследва някои от най-опасните глобални общества в историята

Кои са едни от най-тайните и опасни общества в света разкрива Viasat History с поредицата “Тайните на подземния свят”. Епизодите ще се излъчват всеки понеделник, от 12 септември до 17 октомври, от 22.00 ч.

Нацистките окултни общества, Орденът на Сион и Орденът на убийците... имената може да са ви познати, но кои са те? Какво са представлявали? Какви са били техните вярвания и цели Завладяващата поредица изследва някои от най-тайните и опасни глобални общества на подземния свят в историята. Това е мрачна, загадъчна смес от сектантски култове, фанатични религиозни групи, езотерични общества и политически активисти – всички те се стремят да оформят облика и да влияят върху света, който познаваме днес.

Още в първия епизод зрителите ще се запознаят “отвътре” с Якудза – един от най-безмилостните организирани престъпни синдикати в света с репутация, която включва изнудване и насилие. Поредицата продължава с Ку Клукс Клан – най-скандално известната група в Америка, проповядваща превъзходство на белите, която днес е само бледа сянка на това, което е била преди.

Зрителите ще се потопят и в света на убийците – една от най-смъртоносните, известни и тайни групи в средновековния свят на съвременна Сирия и Иран. Нацистите са били огромна сила в цяла Европа и Северна Африка през 30-те години на 20 век. По-малко позната е силната вяра на групата в древния мистицизъм, окултизма и в извънземните контакти.

“Тайните на подземния свят” проучва и мистериозния “Орден на Сион” – тайно общество, което съществува, за да предпазва от противоречива информация за Исус Христос. Но дали обществото всъщност не е мит? Водещите се опитват да хвърлят светлина върху Братството на кръвта – тъмна и загадъчна група, която е била забулена в тайна в продължение на векове.

Какво крият най-големите престъпни общества в света и колко са били безскрупулни престъпленията им – гледайте в “Тайните на подземния свят” всеки понеделник, от 12 септември до 17 октомври, от 22.00 ч. само по Viasat History.

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на Viasathistory.bg, както и на Facebоок страницата на канала