Конният фестивал ще се проведе тази неделя в хиподрум Банкя

Веселина Фелдман, финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА 2014/15, ще проведе открит урок по конна терапия за деца със специфични нужди на "Конен фестивал" 2016. Второто издание на фестивала ще се състои тази неделя, 23 октомври, от 11.00 ч. на територията на национален хиподрум Банкя. 

Във фестивалната програма акцент е българо-френското сътрудничество за насърчаване на коневъдството и конния спорт чрез организация "Льо Тро". Домакини на събитието са Националната асоциация по коневъдство и списание "Езда", като за първи път ще гостуват запрежчици (състезатели, които управляват коне, впрегнати в двуколки) и коне от Франция. Фестивалът ще се проведе с идейната подкрепа на Френския културен институт и представители на Френското посолство у нас. 

По темата

Специални гости ще са децата от специализираното училище ССУ "Проф. д-р Дечо Денев" с увреден слух и говор.  

Демонстрацията по конна терапия с Веселина Фелдман, която ще се проведе на хиподрума пред зрители и медии, цели да даде популярност на един от начините, чрез които може да се подобри животът на децата със специфични нужди. Веселина Фелдман е психолог, бивш състезател, а понастоящем терапевт с помощта на коне, като успява да помогне на десетки малчугани, които посещават центъра за терапия за деца с увреждания.