Не пропускайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ продължават странстването си из Андалусия, за да разкажат за едни от най-красивите европейски градове и невероятното му културно наследство тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA. Става дума за Севиля - четвъртият най-гъсто населен град в Испания, основен индустриален и търговски център и атрактивна туристическа дестинация. Разположен е в плодородни равнини от двете страни на река Гуадалкивир, която до Севиля е плавателна.

Галерия със снимки от Севиля, направени от "Без багаж" може да видите ТУК

В града се намира и мястото, където се съхранява кореспонденцията на Колумб с испанския крал, както и дневниците за пътуване на най-важните испански капитани и корсарите. Това е Архивът на Индиите. Сградата изглежда малка, но в нея около 48 хиляди документи с вековна давност се съхраняват на обща площ от 8 кв. км.

Тук е и известната севилска арена за корида Пласа де Торос , построена през 1749 година и е най-старата арена за бикоборство в Испания. Паркът “Мария Луиза“ през XIX век е част от кралските градини на двореца Сан Телмо, но в края на века е била подарена на града от инфантата Мария Луиза. На територията на парка, южно от историческия център, се намира прочутия площад Испания, впечатляващ със своите мащаб и красота.  

Основните забележителности в Севиля са катедралата “Дева Мария де ла Седе“ и кулата “Хиралда“ - 105 метрова кула, построена по времето на арабите и превърната от испанците в камбанария. Катедралата на Севиля е едно от уникалните културни съкровища, които този град ревностно пази. Това е най-голямата готическа катедрала в света и най-голямата катедрала в Испания. Друг интересен факт е, че катедралата е изградена върху основите на мюсюлманска джамия. Като обект от Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО,  катедралата е включена в списъка на 12-те Съкровища на Испания. Смята се, че в нея са положени останките на Христофор Колумб.

Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.