Не пропускайте туристическото предаване от 12.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ продължават странстването си из Андалусия, за да разкажат на зрителите за един местен музикален стил, който е покорил света тази неделя от 12.00 ч. по DIEMA. Най-страстният испански танц се е зародил в Андалусия. Фламенко е форма на изкуство, изградена въз основа на различните фолклорни музикални традиции на Южна Испания. Мнозина твърдят, че циганите са бащите на фламенко. 

Снимки от репетицията на фламенко звездата Висенте Ренеро Перес може да видите ТУК

Фламенко е пеене, китара, танц, пляскане с ръце, щракане с пръсти и други звуци. Асоциират го с циганите в Испания, но за разлика от ромската музика на Източна Европа, произходът и стилът на фламенко са уникално андалуски. 

През последните години фламенко става все по-популярен и се преподава в много страни. Забавен е фактът, че в Япония има повече фламенко академии, отколкото има в Испания.  През 2010 г. ЮНЕСКО обявява фламенко за един от шедьоврите на устното и нематериално наследство на човечеството. Ритъмът е от основно значение за фламенко. Ако няма на разположение китарист, ритъмът се задава с пляскане, чрез тропане с кокалчетата на ръката по маса или друго. 

Пътешествениците от “Без багаж“ се оказват гости на един от най-известните хореографи в Андалусия -  Висенте Ренеро Перес, и влизат с камерите зад кулисите на шоуто му.

Какво ще открие екипът там? Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ тази неделя от 12.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.