За феновете на бързите коли се разигра истински спектакъл с мирис на бензин

Рали писта и тунинговани автомобили на гала премиерата на филма "Бензин" предизвикаха фурор във Варна. На нея присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, заместник кметове и видни представители на бизнеса.

Стартът на дългоочакваната продукция "Бензин" бе даден с уникална сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1 и 17-метрова стена на славата. За атрактивната филмова премиера вместо традиционния червен килим бе изградена рали писта.

Освен официалните гости на събитието, пред входа на морската градина се събраха стотици фенове на българското кино и високи скорости. Колите, с които актьорите преминаваха по червения килим, бяха предварително изложени пред Фестивален и конгресен център, където жителите на морската столица имаха възможността да ги разгледат от близо.

След Варна продукцията се връща обратно в столицата, където в четвъртък, 18 май от 19.00 часа пред The Мall високите скорости и адреналинът ще завладеят и столичани. По уникалната 17-метрова конструкция ще премине актьорският състав на най-чаканата българска продукция за годината – "Бензин", заедно със стотици ВИП гости и популярни личности от българския шоубизнес.

На нестандартния червен килим, оформен като състезателна писта, ще има поставен диван на славата, който ще събира автографи от всички гости на събитието, а трима късметлии ще имат възможността да пият кафе с Асен Блатечки под светлините на прожекторите. Премиерата ще бъде предавана на живо във Facebook страницата на Vbox7.com. "Бензин" е първият български филм, който ще достигне до повече от двадесет населени места у нас без киносалони, благодарение на проекта "Пътуващо кино".

Най-мащабната българска филмова продукция за тази година "Бензин" е реализирана с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп и ще се разпространява в кината от 19 май благодарение на Лента.