Гледайте новия епизод на туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Приключението започва от долината на река Омо, населявана от 83 етнически общности. Племената Мурси, които режат устните и ушите си, за да поставят в тях керамични панички, Хамар, които прескачат редица от десетки биволи, за да докажат мъжество и съзряване, Каро, които рисуват телата си с бяла глина са само малка част от предстоящите срещи с живота в южната част на Етиопия. Екипът на травъл поредицата ще ни отведе до фосилните останки на първия открит австралопитек от женски пол, Люси.

Земите на тази африканска страна са осеяни с невероятни находища на фосили от животински произход, даващи нови посоки на съвременната наука. Етиопия е мястото, което преобръща теорията за произхода на човечеството. От тази неделя зрителите ще могат да видят последователните епизоди от поредицата, която ще ги отведе и до светите земи на Лалибела.

Водещите Биляна Траянова и Валери Белчински ще ни разкрият магическия ефект от лечение на местните свещеници с молитви и мед от диви пчели, които живеят в една от вкопаните в скалите църкви от 6-ти век. Предстоят невероятни интервюта с представители на племенните общности, от които зрителите ще научат за така разпространеното по света и най-вече на Африканския континент генитално осакатяване на момичета, ще бъдат разкрити невероятни начини за добиване вода в райони, погълнати от пустош.

Етиопия има свой собствен календар и днес там е 2010 г. Празнуват всяка нова година на 11 септември. Православието е най-разпространената религия и се вярва, че в планините на север в Етиопия се пазят Десетте Божии Заповеди, дадени на Моисей. "Без багаж" ще попаднат на племенни пазари, за да открият пияни търговци с по четири съпруги, обозначени с различни бижута - символи в знак на семейна йерархия. По прашните пътища ще срещат полуголи и едва прикрити с кози кожи, но въоръжени с пушки и автомати мъже и жени. 

Гледайте невероятната поредица на "Без багаж" за Етиопия от тази неделя, 29 октомври, 13.00 ч., по DIEMA. 

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.