Темата на престижния конкурс, отличаващ най-забележителните дами в българското общество, е "Без граници"

На 30 ноември списание GRAZIA ще раздаде статуетките в традиционния конкурс „Жена на годината“. Тази година номинираните дами са общо 40, разпределени в 10 категории – Модели, Дизайнери, Актриси, Музика, Спорт, Телевизия, Бизнес, Интернет, Общество и Послание във времето. Всяка категория представя личности, оставили уникалния си почерк в сферата, в която се изявяват. Както винаги, победителките ще бъдат избрани чрез онлайн гласуване на сайта http://www.graziaonline.bg/woty/, където всеки може да подкрепи  собствените си фаворитки във всяка от категориите до 29 ноември.

Сред номинираните са и едни от емблематичните лица на NOVA – водещата на "Аз обичам България" Евелина Павлова, актрисата от най-успешния български сериал "Откраднат живот" - Луиза Григорова, водещата Анна Цолова, Евгения Сарафова – съосновател на проекта Географ БГ, един от полуфиналистите в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – ПРОМЯНАТА 2016/2017, а всички номинирани в категория "Музика" са дами, които видяхме за първи път на сцената на X Factor – Михаела Филева, Alex & Vladi, DARA и Михаела Маринова.

Конкурсът, който награждава едни от най-заслужилите жени в различни професионални сфери за 12-та поредна година, иска да покаже, че въпреки обърканото време, в което живеем и обстоятелствата около нас, които слагат видими и невидими граници на свободата, стремежите и живота ни, ние сме хората, от които зависи всички пътища да са отворени и всички цели да са постижими. Именно затова темата на "Жена на годината 2017" е "Без граници" - космополитното мислене и липсата на ограничения ще бъдат концептуалният център на конкурса тази година.

По време на награждаването на 30 ноември ще бъдат представени няколко дами, родени далеч от България, но избрали да свържат живота си с нея. Те ще покажат колко малко е нужно, за да сме истински щастливи и колко много може да означава едно място не заради географското му положение, а заради факта, че то докосва сърцето.