Темите и гостите в предаването от 8.00 ч. по NOVA

Тази неделя в "Събуди се" с Лора Крумова зрителите ще видят: Патриотизъм по български. Кметът, който забрани Helloween и раздели обществото по темата за бежанците. Ивайло Симеонов пред Лора Крумова. И още от темите в предаването: 

Утопия или трудното начало на новия свят - тази неделя в "Къси разкази" на Мария Йотова. Българските вегани смятат протестите си за началото на революция. Крайната им цел - целият свят да спре да яде месо. Между началото и края на революцията обаче стои въпросът за създаване на Партия на българските вегани.

Професионален фотограф заряза града заради дивата природа. Дългогодишният художествен директор на списание "National geographic" Иво Данчев се заселва в родопското село Добростан, за да се отдаде напълно на фотографската си страст. За качеството и цената на живота на село и избора да тръгнеш по алтернативен път, разказва Галя Щърбева.

"Живот в земя на кръв и мед" - кралицата на музиката Лепа Брена говори пред Мариян Станков - Мон Дьо за особеностите на балканската душа, балканската любов и балканската омраза. Носталгично, с много любов и малко болка за дните, в които демокрацията се опитва да изтрие като с гума Лепа Брена - жената, която беше символ на Югославия: "Аз, която съм птица, която не сменя перата си, си останах югославянка". Интервюто тази неделя само по NOVA.

Гледайте "Събуди се" и следващата събота и неделя от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.