Не пропускайте премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" на 9 декември от 20.00 ч. по NOVA, както и филмите от звездната поредица всяка събота и неделя от 21.00 ч. по KINO NOVA

Фантастичен маратон на "Междузвездни войни" през уикенда очаква зрителите в три поредни седмици по KINO NOVA от 18 ноември, а на 9 декември от 20.00 ч. по NOVA ще бъде излъчен премиерният за българския ефир и продължение на поредицата: "Междузвездни войни: Силата се пробужда".

На 18 и 19 ноември от 21.00 ч. по KINO NOVA зрителите могат да видят първите два филма от космическата сага, променила историята на киното. В "Невидима заплаха" утре вечер култовият режисьор Джордж Лукас отвежда киноманите назад във времето, когато Дарт Вейдър е деветгодишното момче Анакин Скайуокър, а Оби-Уан Кеноби е решителен млад джедай. В "Клонираните атакуват" тази неделя действието се развива 10 години след събитията в първата част – предстои голяма битка в защита на Републиката, в която участват армия от клонинги, граф Дуку и още много фантастични същества.

Седмица по-късно, на 25 и 26 ноември, третата и четвъртата част на поредицата превземат ефира от 21.00 ч. по KINO NOVA. В "Отмъщението на ситите" (25 ноември) Републиката е пред падение и от пепелта се въздига новата Галактическа империя, а Оби-Уан и учителят Йода са принудени да се крият. На принцеса Лея пък ще се наложи да изпрати сигнал за помощ, който достига до обикновено селско момче – Люк Скайуокър в четвъртата част на сагата "Нова надежда" (26 ноември). Момчето се заема с тежката задача да помогне на Бунтовниците, а негови съюзници са мъдрият Оби-Уан Кеноби, самонадеяният Хан Соло, преданият Чубака и дроидите R2-D2 и Си Трипио.

Любителите на сагата могат да гледат "Междузвездни войни: Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите" съответно на 2 и 3 декември по KINO NOVA. В събота предстои решителна битка в галактиката – уменията на Люк Скайуокър са подложени на тест в битка на живот и смърт срещу самия Дарт Вейдър. В неделя смелият джедай предприема трудната борба за освобождаването на Хан Соло, негов спътник е принцеса Лея, а Бунтовниците се съюзяват с племената на Еуоките, за да продължат битките с Имперските сили. Кулминацията настъпва с финалната атака над втората и недовършена "Звезда на смъртта", а изходът от битката определя съдбата на цялата галактика.

За финал, на 9 декември от 20.00 ч. NOVA ще излъчи премиерно и последния седми филм от фантастичната поредица – "Междузвездни войни: Силата се пробужда". В лентата от 2015 г. в Империята се появява нова заплаха, а Лея Органа и Съпротивата се впускат в търсене на джедая Люк Скайуокър. Всички сили се обединяват, за да се унищожи новото супероръжие, което е заплаха за Новата република. Не пропускайте филмите от космическата сага в ефира на KINO NOVA от 18 ноември – в събота и неделя от 21.00 ч., както и премиерата на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" – на 9 декември от 20.00 ч. по NOVA.