Наградите ще бъдат връчени на 20 септември по време на форум “Кариера в България. Защо не?”

Тази година за пръв път се провежда конкурса “Работодател на годината”, организиран от най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина - “Кариера в България. Защо не?”. Целта му е не само да отличи най-добрите работодатели в страната, но и да стимулира всички компании да се стремят към по-добри условия на труд за техните служители. NOVA е медиен партньор на събитието.

Категориите в конкурса са 8, като за тях са подадени общо 74 кандидатури от 35 компании. Журито на конкурса е съставено от 22 експерти в различни области - бизнес, медии и неправителствени организации. Включително Петър Иванов от AmCham, Петя Патрашкова от Германската търговска камара, Теодор Стойчев от Европейския парламент и Геновева Бакърджиева от Българската асоциация за управление на хора. Всяка компания се оценява по предварително установени критерии.

 “Първото издание на конкурса надмина очакванията ни и сме щастливи, че българските работодатели са отворени да споделят добрите примери! Нещо повече, това е още един полезен начин българите с опит и/или образование в чужбина, които искат да се реализират у дома, да научат повече за бъдещия си работодател.” - споделят организаторите на “Кариера в България”.

Най-желаните категории са: Работодател на годината - (22 кандидатури), Най-добра обучителна програма (16), Най-добра програма за кариерно развитие (12) и Най-социално отговорна компания (12).

Конкурсът включва и наградата “Работодател на публиката”, която се избира чрез публично гласуване, в което може да се включи всеки. Общо гласували за нея са 3480 души.

Кои са финалистите по категории може да видите на сайта на наградите. Кой печели ще стане известно на 20 спетември по време на форум “Кариера в България. Защо не?”.

Всеки, който има опит от чужбина и търси вдъхновение или възможности за работа в България, може да се регистрира безплатно за събитието.