Американският университет в Благоевград цели с него да събере пари за талантливи студенти с финансови затруднения

За втора поредна година голф турнир набира средства за стипендии на талантливи студенти. Инициативата е на Американския университет у нас, а патрон на събитието е президентът Росен Плевнелиев. Това бе второто издание на събитието, имаща за цел да събере средства от приятелска игра, които да отидат във фонд за подкрепа на талантливи и перспективни студенти с финансови затруднения. 

Инициативата е подкрепена от представители на публичния и частния сектор, поддръжници на университета, преподаватели и администрация. Идеята бе те да се включат в приятелска игра на голф, а набраните средства да отидат за стипендии.

Марк Кели от голф клуб "Пирин" спечели първото място в дивизия "А" на благотворителния турнир по голф. Той завърши с резултат от 41 точки, а втори остана Карло Норман. На трето място се класира Владимир Михайлов. В дивизия "Б", където се състезават играчи с по-нисък коефициент, първото място зае Христо Христов с 47 точки, следван от Стефан Митев.

За първи път имаше и група с начинаещи. За всички останали бяха предвидени безплатни забавления за деца през целият ден и ‘Putting Green’ състезание за начинаещи.