Кузман Илиев и Владимир Сиркаров стартират “Плюс-минус. Коментарът след новините“ на 5 ноември

На 5 ноември журналистите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров ще стартират авторския формат “Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по NOVA. Публицистичното предаване ще се излъчва всеки делничен ден след емисията новини в 16.00 ч. с анализ на актуалните теми, преки включвания и задълбочени дискусии.

“Първият коментар след новините е изключително важен. Затова ще разчитаме на Кузман и Владимир, които са познати на телевизионната аудитория със сериозни познания върху политическите и икономическите процеси. Умеят ясно и аргументирано да представят обективен прочит на събитията в България и по света“– коментира Вяра Анкова, генерален директор “Информация“ в Нова Броудкастинг Груп.

“Колкото и да са добри едни новини, те дават информация. За да ни е полезна тя, имаме нужда от анализ за свързване на точките между събитията. Това ще правим ние – по важните теми ще каним точните гости с горещите коментари. Целта ни е да сме в полза на зрителя. Това е нашата мисия като журналисти“ - поясняват Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

През последните 7 години телевизионният тандем трупа журналистически опит в телевизиите “Европа“, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR. Там те са съавтори и водещи на предаванията “Плюс-Минус“, “Boom & Bust“ и “Денят ON AIR“. В момента са докторанти в Стопанска академия “Димитър А. Ценов“, Катедра Финанси и кредит. Съоснователи са на института Brain Workshop Institute.

През 2018 година Кузман Илиев е отличен с наградата “Свети Влас“ за журналистически постижения.  Има придобита магистърска степен по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция.

Владимир Сиркаров е част от авторския колектив на учебника по финанси и инвестиции “Бизнес оценяване“ (изд. Фабер).