Следете развитието на актуалните събития през уикенда в “Събуди се“ от 8.00 ч. по NOVA

Водещите теми от последната седмица следят в развитие Мира Иванова и Мартина Ганчева и този уикенд.  За ремонтите, недоволството и идващата зима в събота говори кметът на София Йорданка Фандъкова.

5 години след най-дългите протести в новата ни история в “Къси разкази“ Мария Йотова ни среща с плачещото момиче и полицая от протеста “ДАНС with me“ през 2013-а. Тяхната снимка тогава раздели обществото – за едни тя беше символ на протеста, а за други – режисирана пропаганда. Техният живот обаче завинаги се променя след тази фотографията. Иван Йорданов за първи път говори за вътрешния си конфликт – в работно време е полицай, охраняващ протестите, а вечер се влива в редиците на протестиращите.

За протести, но настоящите, ще стане въпрос и в разговора на Ива Софиянска-Божкова със сестрата на премиера Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова. В съботната рубрика “Говори с Ива“ тя ще коментира актуалните събития и бъдещото на българския министър-председател. Споделя и  лични моменти от техните отношение - липсата, редки срещи и споделените думи в телефонните им разговори.

Миролюба Бенатова и операторът Кирил Тасев тръгнаха по стъпките на Комитета срещу изтезанията на Съвета на Европа, в чийто доклад домовете за психично болни и хора с увреждания в селата Радовец и Качулка са описани като места с недопустими условия. Какво има и какво няма провери екипът на NOVA, който в две серии ще потопи зрителите в автентичната атмосфера на тези социални институции.

В познатото време в неделя Мариян Станков – Мон Дьо е поканил актрисата Милена Маркова-Маца. Определя я е като рядкост за професия, в която егото е абсолютен господар. Тя е пето поколение актриса в голямата си и пълна с история фамилия. “На пръв поглед очакваш от момичето с кубинките и коженото яке юмрук в стомаха, но вместо това получаваш целувка. Защото зад тази рок опаковка се крие душата на един фин човек. Милена е всичко онова, което не си мислите за нея“ – споделя Мон Дьо.

Кръвта вода на става. Въпреки че не обича да застава пред камера, дъщерята на телевизионната водеща Гала прие актьорско предизвикателство.Чаровната Мари влезе в обувките на харизматичната си героиня Лора в новия уеб сериал “Унилайф“ във Vbox7.com.

След като зрителите на “Събуди се“ видяха посрещането на Тайбе Юсеин в родното й село Мъдрево, световната шампионка по борба гостува на живо в неделното студио на “Събуди се“.

Репортерът Драгомир Танев ще ни запознае с шоколатиера на Джони Деп и Кондолиза Райс, а Краси Боев разказва историята на първата българска песен, посветена на внуче.

Гледайте “Събуди се“ в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.