Спектакълът се излъчва по NOVA

Десетки български звезди и лица на NOVA обединяват усилия в една обща кауза – осигуряване на сигурна учебна среда за българските деца. Те ще се включат в благотворителния спектакъл “Заедно срещу насилието в училище“, който се излъчва на живо в ефира на NOVA. 

"Каузата е важна и обединява всички ни. По време на концерта ще бъдат разказани и много истински истории, които показват видовете насилие в училище. Със събраните средства по време на двучасовия концерт ще се финансира 3-годишната програма за превенция на насилието в училище, която ще бъде разработена съвместно от УНИЦЕФ и МОН. Всеки зрител ще може да подкрепи каузата на УНИЦЕФ и NOVA като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон* или чрез онлайн дарение на dari.unicef.bg", споделиха водещите на събитието актьорите Йоана Буковска – Давидова и Мартин Паунов броени минути преди старта на спектакъла. 

УНИЦЕФ и NOVA с благотворителен концерт срещу насилието в училище

Каузата обединява не само УНИЦЕФ и NOVA, но и цялото общество. Сред популярните личности, които ще се включат в спектакъла са  журналистите Ани Салич, Надежда Узунова, Аделина Радева и Виктор Николаев; музикалните звезди -  Поли Генова, Кирил Маричков, групите “Джеръми?“ и ПИФ, Десислава, както и детската вокална група Бон-Бон;  актьорите Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева. Своята солидарност с каузата ще изразят министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел. По време на концерта ще бъдат разказани и много истински истории, показващи различните лица на насилието в училище. 

Водещи на спектакъла са обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова и младият добре познат на  детската публика актьор Мартин Паунов.

По време на концерта всеки зрител ще може да подкрепи каузата на УНИЦЕФ и NOVA като изпрати SMS с цифра 5 на номер 1021 (ДДС и такси не се начисляват за абонатите на всички мобилни оператори) и стане БЛАГОДЕТЕЛ с месечни дарения през мобилния си телефон* или чрез онлайн дарение на dari.unicef.bg

Дигитален медия партньор на концерта е Нетинфо, част от Нова Броудкастинг Груп. Продуцент на спектакъла е  “Дрийм Тийм“ и се осъществява с подкрепата на Happy Bar and Grill.

Повече за интервенцията в училищата, която ще започне от следващата учебна година, можете да научите на сайта на УНИЦЕФ