Станислава е сред актрисите, които всяка седмица влизат в домовете на зрителите заради ролята си на Катя в новия сериал на NOVA „Господин X и морето“

Заедно с героините на Алекс Сърчаджиева и Доротея Толева, тя пада жертва на чара и ловките трикове на Калин Врачански. Съвсем скоро пък почитателите й ще я видят и в новия филм на режисьора Стефан Командарев.

В „Господин X и морето“ играеш жена, при която любовната искра с мъжа й отдавна е угаснала. Оправдаваш ли такива взаимоотношения?

Не знам доколко такива взаимоотношения имат нужда от оправдаване. Ключът тук е да се опиташ да разбереш защо и как се стига до такова отчуждение. Битът, еднообразното ежедневие, приемането на другия за даденост, разбиването на илюзиите са част от причините героите ни с Пламен Великов да са на такъв етап в брака си.

Ти би ли могла да бъдеш в подобна връзка, облягаща се повече на спокойствието, отколкото на страстта и любовта?

Опитвам се да намирам равновесието между спокойствието и страстта. Не смятам, че бих се чувствала комфортно във взаимоотношения, в които има доминация само на едната крайност. Ще ми стане скучно.

Бегбеде казва, че любовта трае три години. Подкрепяш ли подобно твърдение?

Не. Любовта трае вечно, макар и да се видоизменя. Ако има любов, тя никога не изчезва.

„Господин X морето“ представя три различни като темперамент и семейни отношения жени, които обаче попадат в капана на един и същи мъж. Неговите трикове ли са толкова ловки, или просто всяка от тях търси едно и също нещо?

Неговите трикове са ловки и именно затова успява да оплете всички жени в мрежата си. Не защото всички се нуждаят от едно и също, а защото той има усет за слабостите на хората и ги използва. Обединяващото, което всички героини искат, е по-скоро разнообразието, новото, вълнуващото.

Какво донесе лично на теб целият снимачен процес и изграждането на образа на героинята ти?

Донесе ми ценен опит в един нелек жанр като комедията. Донесе ми нови приятелства с чудесни хора и професионалисти. Донесе ми вдъхновение.

Какво търси Станислава в една връзка, намерила ли е своята голяма любов, кое е било най-голямото предизвикателство за нея на снимачната площадка и за какво мечтае, Станислава разкрива пред списание Story.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Господин Х и морето" във Facebook