От началото на годината фондацията заедно с частни и корпоративни дарители е подпомогнала неонатологичните отделения в страната с дарения на стойност над 70 хиляди лева

Фондация „Нашите недоносени деца“ организира серия от благотворителни дарения в страната за нуждаещите се неонатологични отделения в градовете Бургас, Ловеч, Сливен и Търговище. Инициативата е вследствие на събраните дарения от кампанията на фондацията в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства „Големи чудеса за малките герои“, както и благодарение на проявената щедрост от страна на организацията на масоните в България „Върховен съвет на ДПШО за България“.

Четири болнични заведения - МБАЛ Бургас, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - гр. Сливен, МБАЛ „Проф. Д-р П. Стоянов“ АД - гр. Ловеч и МБАЛ „Търговище“ АД, получиха безвъзмездна помощ, която включва 4 кувьоза и болнични консумативи на обща стойност близо 55 000 лв. Инкубаторите са произведени от световна марка и са с доказани във времето качества и отлични функции. Освен сензорите за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, поставката на апарата позволява различни положения на тялото, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан в тази възраст. Стойността на един кувьоз е близо 13 000 лв.

От началото на годината фондацията заедно с частни и корпоративни дарители е подпомогнала неонатологичните отделения в страната с дарения на стойност над 70 000 лв. В морската столица СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна" и ДМСГД Варна получиха медицинска апаратура на обща стойност 6 515 лв., а в рамките на този месец предстои още едно дарение на стойност 3 200 лв. за консумативи, свързани с подаването на кислород на недоносените бебета. А благодарение на съвместната кампания с „1 Процент Промяна“ 11 отделения получиха гнезда за кувьози, които осигуряват анатомична позиция на бебетата в градовете София, Велико Търново, Търговище, Силистра, Пловдив, Русе, Габрово, Сливен, Монтана.

През изминалите години фондация „Нашите недоносени деца“ не само се грижи за подобряването на материалната база на неонатологичните отделения в България, но предоставя и комплексна грижа и цялостна подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства, както по време на грижите за тях в болница, така и след изписването им.

В България всяка година се раждат над 6000 недоносени бебета. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими. Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”, като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.