Белгийските овчарки са ферарито на полицейските кучета и едни от най-добрите следотърсачи на Балканите

Две от най-добрите кучета граничари у нас изиграха важна роля в хитовия криминален сериал на NOVA „Дяволското гърло“. Животните, които пазят българо-гръцката граница и се използват в задачи срещу нелегалния трафик на бежанци, са получили хонорар за блестящото си представяне. От Гранична полиция обясняват, че продуцентите на филма им се обадили преди година и половина с молба да включат кучетата в снимките на сериала.

Теодора Духовникова и Владимир Карамазов: Всички ни питат кой е убиецът в „Дяволското гърло“

Кучетата са се сприятелили с главните актьори в лентата Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но не се отделяли от граничарите, с които пазят заедно. Малко преди да започнат да снимат, Карамазов разкри, че е прекарал няколко седмици заедно с униформените по българо-гръцката граница, усвоявайки начина им на общуване с кучетата следотърсачи на терен. Двете кучета се появяват няколко пъти в „Дяволското гърло“, като по-наблюдателните си спомнят, че именно с тях започна и първият епизод на сериала, когато намериха тялото на трафиканта на хора край Смолянските езера.

„Брош е най-умният и най-дисциплинираният актьор в сериала... Всеки дубъл лаеше на място и не се умори да търси „лошите“. Даваше ми много радост и прегръдки. Снимал ни е Владо“, написа Духовникова във Facebook, където публикува своя снимка с белгийската овчарка.

Мистериозна улика с надпис „Един ден“ предизвиква гнева на Филип в новия епизод на „Дяволското гърло“

Междувременно феновете на „Дяволското гърло“ могат да се сдобият с бутиковия форд, с който Карамазов се придвижва в сериала. Собственикът на возилото от 1974 г. е пуснал в продажба колата и е обявил цена от 14 000 лв. „Това е колата, която кара главния герой в сериала „Дяволското гърло“ – FORD Consul L 1974 г. Колата е в отлично състояние шаси и купе. Аз съм втори собственик. Винаги е държана в гараж“, пише в обявата, като се уточнява, че при интерес на място цената може да се коментира и да се договори допълнително.

Още любопитни истории от снимачната площадка на „Дяволското гърло“, може да прочетете във вестник „Телеграф“.

Не пропускайте новия епизод на „Дяволското гърло" – този четвъртък в 22.00ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook