Можете да изпращате вашите предложения до 8 ноември

За втора поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал Киномания (14-28 ноември) ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Специално жури ще селектира детските творби. Това са аниматорът Златин Радев, кинорежисьорът Виктор Божинов, Никола Николов – представител от киностудио UFO и актрисата от „Откраднат живот“ Диана Димитрова.  Водещ на събитието ще бъде комедиантът от стедъп триото „Нема кво“ Георги Николов – Жорони.

Детският мини фестивал ще бъде част от програмата на традиционния кино фестивал и на него ще бъдат отличени най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация.

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема „ГЛЕДАЙ“ – основното послание на Киномания 2019.

Можете да изпращате вашите творби до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.

Условията са лесни:

* Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
* Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
* Историите да не включват диалог и аудио реплики.
* Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

Към детската фиеста ще се присъединят и Студио за модерен балет „Цветни мечти“ при Националния дворец на децата, Emotion dansing school, както и млади музиканти, които ще свирят популярна филмова музика.

Най-доброто предложение ще бъдат излъчено на големия екран на „Детска Киномания 2019“ на 23 ноември 2019 в кино „Люмиер – ЛИДЛ“, НДК от 10.30 ч.

Билети могат да се купят на касите на НДК, както и онлайн.

Детската Киномания се организира от NIM Animations с подкрепата на Киномания.

NOVA подкрепя инициативата за Детски кино фестивал на Киномания, като част от дългосрочната стратегия на Нова Броудкастинг Груп за подкрепа на българските филми на всички платформи.