Любимите български продукции, актьори и актриси за 2018 г. ще бъдат отличени на официална церемония

Любимите лица на NOVA Галя Щърбева и Богомил Грозев ще бъдат водещи на бляскавата церемония по връчването на вторите Награди „NOVA подкрепя българските филми“. Заедно с тях на сцената ще се качи и чаровната актриса с неподправен хумор и чар – Милица Гладнишка, а филмовият влогър и лице на „На кафе“ – Андреа Банда Банда ще се погрижи за настроението на всички киномани в интернет с онлайн включвания от най-интересните моменти. Събитието ще се състои на 13 ноември, когато ще стане ясно кои са фаворитите на зрителите.

Оспорваното гласуване във второто издание на зрителските Награди „NOVA подкрепя българските филми“ вече приключи. Феновете взеха решението кои са любимите актьори, актриси и продукции в категориите Кино, Сериали и Уеб сериали, които ще получат най-значимото признание – любовта на публиката. Номинираните за изминалата 2018 г. са: „Откраднат живот: Анатомия на гнева“ „Откраднат живот: Критична точка“, „Полицаите от края на града“, „Привличане“, “Smart Коледа“, „Пъзел: Похитени“, „Не така, брат“, „Следвай ме“ и „Килерът“.

По време на гласуването близо 4 000  фена са заявили желание да присъстват на церемонията, като някои от тях ще имат възможността лично да поднесат отличителните статуетки заедно с популярни лица от киногилдията. Те ще бъдат избрани на случаен принцип чрез жребий в седмицата преди събитието.

Наградите „NOVA подкрепя българските филми“ са естествено продължение на дългосрочния ангажимент на NOVA за подкрепа на българската филмова индустрия. Мащабната кампания, която стартира през 2016 г., е важна част от корпоративната стратегията на Нова Броудкастинг Груп и е израз на сериозното намерение на компанията не само да увеличи доверието в българските филмови продукции, но и да инвестира в тяхната реализация и популяризиране.

През предходните три години броят на актьорите, участвали в главни, второстепенни и епизодични роли във филми и сериали на NOVA, e над 1500. Медията излъчва близо 7 пъти повече български филми и сериали в праймтайма си във всяка от трите години (2016, 2017 и 2018). Само за периода март 2018 – февруари 2019, 7Talents, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп,  реализира 8 български уеб сериала, с 11 сезона и 135 епизода.