Гледайте „Матилда“ от 13.00 ч. и „Запази последния танц 2” от 15.00 ч. по NOVA

Филмовият маратон тази събота започва в 13.00 ч. с историята на едно необикновено момиче, надарено с невероятен ум. За съжаление, заети с еснафския си живот, родителите на Матилда (Мара Уилсън) не си дават сметка за нейните специални качества. Когато най-после се съгласяват да я изпратят на училище, я записват в Крънчън Хол, мрачен тухлен затвор, където учениците страдат под властта на директорката Агата Трънчбул (Пам Ферис). Но Матилда намира съюзник в лицето на своята учителка Мис Хъни (Ембет Дейвидс), която забелязва необикновените умения на малкото момиче, позволяващи му да се пребори с несправедливия свят на възрастните.

А от  15.00 ч. този следобед по NOVA Жаклин Бизе и Изабел Мико ще влязат в драматичен сблъсък в музикалния филм „Запази последния танц 2”. Лентата е драматично продължение на хитовия филм „Запази последния танц”, но този път режисурата е поверена на Дейвид Петрарка, а главната роля е поверена на Изабел Мико. Изборът на водеща актриса не е случаен, тъй като Изабел е професионална балерина, преди да се отдаде на актьорска кариера.  Въпреки тези промени, историята обаче отново се базира на образите на Дуейн Адлър и проследява какво се е случило с главната героиня Сара Джонсън след края на първия филм от поредицата.

„Запази последния танц 2” намира Сара Джонсън в преследване на нейните артистични мечти в Джулиард. С помощта на нейният ментор Моник Делакроа (Жаклин Бизе) тя започва да напредва в обучението си. Но Моник е изключително взискателна към Сара и я тласка към изтощение с постоянни тренировки. Междувременно Сара открива музикант, който запалва страстта ѝ към хип-хоп танците и започва да се пита дали трябва да продължава с балетните репетиции.

Дали Сара ще се откаже от своята балетна кариера, ще разберем в музикалния филм „Запази последния танц 2” тази събота от 15.00 ч. по NOVA.  

Не пропускайте „Матилда“ от 13.00 ч. и „Запази последния танц 2” от 15.00 ч. по NOVA