Гледайте епизода на туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Кихава е много красив приказнозелен остров. Навсякъде са разцъфтели храсти и цветя, а най-много са орхидеите. Някой е превърнал остров Анантара Кихава в красива тропическа градина. Много туристи избират островите в атола Баа заради биосферния резерват, където могат да се наблюдават големи групи манти. 

На острова работят хора от всички краища на света. Те се грижат за едни от най-капризните клиенти. Гостите са предимно филмови звезди, шейхове, имена от световния спорт и звезди от социалните мрежи с милиони последователи. Кихава е в топ 3 на най-луксозни курорти на Малдивите.

Тук е разположена най-голямата обсерватория в Индийския океан, както и приказен подводен ресторант на 7 метра дълбочина при островния риф. През витрините гостите могат да наблюдават морските обитатели по всяко време на денонощието. 

Остров Кихава е бил необитаем сравнително до скоро. Единствено жители на съседни острови идвали тук, за да си набавят питейна вода от кладенеца, палмови листа и дърва за нуждите на домакинствата си. Събирали и пресни кокосови орехи от палмите Kui Ruh. Не случайно името на острова Kihavah означава „млад кокосов орех“. 

Гледайте новия епизод на "Без багаж", тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.