Гледайте епизода на туристическото предаване в неделя от 13.00 ч. по DIEMA

"Без багаж" тази неделя ще ни разкаже за гурме ресторант под водата в Индийския океан. Ресторантът SEA на Anantara Kihavah е на 7 метра под водата, точно в най-пъстрата част на островния риф. Подводното хранене е зрелищна атракция, която си има цена. Всяка една от масите е с неповторима гледка. Морските артисти непрекъснато се сменят, шоуто им е пъстра импровизация. Всеки гост има свое собствено представление - уникално и само за него.

Пострадалите малдивски рифове от топлото поражение на Ел Ниньо имат своя шанс на места като това. Водолази и морски биолози се грижат за новосъздадени коралови „детски градини“. Оцелели малки отчупени парченца се спасяват като биват захващани на специално поставени за целта въжета. Състоянието и растежът им се наблюдават внимателно и така се планират следващи спасителни действия. В определени часове на деня могат да се наблюдават самите водолази, които се грижат за крехките бебета корали.

Храната в ресторант Sеа е международно гурме. Може да започнеш с ордьовър от омари, корени на водна лилия, помело, млад кокосов орех и кориандър, след това да преминеш на панирано филе от сьомга, елда и червено ризото от киноа, пюре от моркови и джинджифил, портокал, домат и маслинова салса. Хрупкаво маскарпонено парфе, сервирано с топъл карамелен сос може да те изстреля в неземно мечтание.

И това съвсем не е всичко. 

Гледайте новия епизод на "Без багаж", тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.