Зрителите ще могат да се насладят още на церемониите по връчването на наградите „Златен глобус“ и „Оскар“

Златен месец с любими филми и премиерни заглавия очакват киноманите цял месец в ефира на KINO NOVA. Старт на кампанията дава престижната церемония „Златен глобус“, която зрителите ще могат да проследят броени часове след като се е състояла в Бевърли Хилс. Кои са големите победители на тазгодишните награди, вижте тази вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA.

От 7 януари KINO NOVA се включва и в предстартовата "Треска за Оскари", предлагайки на ценителите на качественото кино селекция от филми. В продължение на месец, всяка вечер от 21.00 ч., ще бъдат излъчени отличени и номинирани от Американската академия за киноизкуство ленти, като четири от тях са премиерни за българския ефир.

Начало на „Треска за Оскари“ дава американският фентъзи филм „Доктор Стрейндж“ с една номинация „Оскар“. Приключенският екшън представя историята на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж, чийто живот се променя след ужасяваща автомобилна катастрофа. Стивън намира надежда в мистериозно място и бързо разбира, че това не е просто център за лечение. Скоро Стрейндж се въоръжава с магически сили и трябва да избере дали да се завърне към удобния си досегашен живот или да защитава света като най-могъщия жив магьосник.

В сряда лентата с две награди „Оскар“ за поддържащите роли на Крисчън Бейл и Мелиса Лео „Боецът“ разказва истинската история на Мики "Ирландеца" Уорд. Той е амбициозен млад боксьор, върху чиято кариера тегне сянката на успехите на легендарния му брат Дики. Наркотиците и алкохолът са сложили преждевременен край на кариерата на Дики, но животът неочаквано му дава един последен шанс – да помогне на брат си да измине трудния път до световната титла в полусредна категория.

Три отличия от Академията получава филмът „Мемоарите на една гейша“, който киноманите ще могат да видят в четвъртък от 21.00 ч. по KINO NOVA. Няколко години преди Втората световна война, японско момиченце е откъснато от бедното си семейство и продадено за слугиня в дом на гейша. Въпреки препятствията момичето разцъфва в легендарната гейша Саюри, която с лекота пленява сърцата на най-известните и богати мъже на съвремието си, но не може да има единствения, за когото копнее...

Едни от най-емблематичните супергерои от вселената на Марвел ще опитат да спасят света в петък вечер във филма "Отмъстителите". Директорът на международната мироопазваща агенция ЩИТ – Ник Фюри ще прекоси земното кълбо, за да събере невероятния екип от герои, способни да се справят с трудната задача. Железният човек, Непобедимият Хълк, Тор – Богът на гръмотевиците, Капитан Америка, Хоуки и Черната вдовица ще се изправят лице в лице със злия Локи и извънземната му армия, които искат да поробят човечеството. 

В събота актрисата Джесика Частейн влиза в ролята на следователя Мая, посветила десетилетие от живота си в преследването на най-търсения в света терорист в лентата с една награда „Оскар“ „Враг номер едно“. След терористичния атентат на 11 септември 2011 година, ЦРУ започва разпити на заподозрени агенти на Ал Кайда по света с цел установяване местонахождението на укриващия се Осама бин Ладен.

Завладяващ и силен, „Вътрешен човек”, със седем номинации от Академията и участието на Ал Пачино, Ръсел Кроу и Кристофър Плъмър, ще остави зрителите без дъх в неделя, докато проследява веригата от събития, които изправят обикновен човек срещу големия бизнес и водят до битка на живот и смърт.

В заключение на кампанията киноманите ще имат възможността да се насладят на връчването на 92-те награди на филмовата академия на САЩ „Оскар“ на 9 срещу 10 февруари, отново в ефира на KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 7 януари в 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.