След специалното студио зрителите ще могат да проследят на живо и церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ по KINO NOVA

Вечер, изпълнена със звезден блясък, очаква зрителите на NOVA броени часове преди раздаването на най-дългоочакваните кино награди – „Оскар“. Малко преди полунощ на 9 февруари по NOVA Ива Софиянска – Божкова и Мариян Станков – Мон Дьо ще потопят киноманите в атмосферата на Холивуд и кино събитието на годината. Заедно с едни от най-известните български актьори, продуценти и кино критици, водещите ще коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в престижните награди „Оскар“. В студиото като ководещ ще бъде и познатата с кинорубриката си в „На кафе“ Андреа Банда Банда, която ще проследи последните приготовления на звездите преди да минат по Червения килим.

Златна селекция и три поредни премиери в последната седмица на „Треска за Оскари“

„Отново без водещ! Отново бели! Интригата е поставена още на старта. Това е финалът на Сезонът на наградите. За американците Оскарите са като барбекюто за 4-и юли, по-чакани са от Супербол. Интригата се върти около филмите и режисьорите и там буквално ще се лее кръв. Това е годината, в която се завръщат любимците, част от елитния отбор на Холивуд. Ал Пачино, Антъни Хопкинс, Том Ханкс, Рене Зелуегър и Шарлийз Терон не са получавали номинации повече от десетилетие. Нещо любопитно, което изчислихме –  в категорията за поддържаща мъжка роля средната възраст на номинираните е 71 години. Ако погледнем към двете мъжки актьорски категории средната възраст е 60, докато при жените възрастта пада на 40 години“, коментират Мариян Станков – Мон Дьо и Ива Софиянска – Божкова.

Специална игра изпраща зрител на KINO NOVA в Холивуд

Тази година най-много номинации събира филмът „Жокера“. Непосредствено след него се нареждат криминалният епос на Скорсезе – „Ирландецът“ и „Имало едно време… в Холивуд“ на Тарантино. За „Оскар“ ще се борят още одисеята от Първата световна война на Сам Мендес „1917“, и пробива на годината – южнокорейската класова сатира „Паразит“. Повече от интересни са и номинациите при актьорите, сред които се нареждат още титанични имена като Хоакин Финикс, Леонардо ди Каприо, Антонио Бандерас, Джо Пеши, Скарлет Йохансон, Брад Пит, Кейти Бейтс и Марго Роби.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Кой е фаворитът на зрителите? От понеделник, на сайта Nova.bg, всеки желаещ може гласува в категориите „Най-добър филм”, „Главна мъжка роля” и „Главна женска роля”. 

Специалното студио Треска за Оскари:„Златната нощ“ започва в 23.50 ч. на 9 февруари по NOVA и ще продължи до 3.00 ч., когато зрителите ще могат да проследят на живо церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ в ефира на филмовия канал KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители – предстои да разберем съвсем скоро.

Ценителите на седмото изкуство могат да участват в специална онлайн игра на kino.nova.bg/Oscars и да получат възможността да станат част от най-бляскавото киносъбитие в света – наградите „Оскар“. Победителят от тях ще има възможността да се присъедини към публиката близо до Червения килим на следващата церемония през февруари 2021 г. заедно със свой близък.