Радиото празнува с eксклузивен концерт на Милена Славова на живо от студиото

На 3 март 2020 г. БГ Радио става на 19 години! 19 години, в които 3 март е и национален празник на българската музика. Точно преди 19 години се ражда БГ Радио - радиото, което и до днес е истинският дом на българската музика.

По случай рождения ден БГ Радио готви специална ефирна програма за слушателите, с която ще отбележи празника.

Началото ще бъде дадено в 12.00 ч. на 3 март от водещия на „Любими песни за любими хора“ Наско. Слушателите ще имат възможност да чуят много знакови интервюта и изпълнения от 19-годишната история на БГ Радио.

В 17.00 ч. студиото на БГ Радио ще се превърне в концертна зала със специалното участие на Милена Славова.

В същия ден на www.bgradio.bg стартира и първият етап от Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2020 - номинирането на изпълнителите, техните песни, текстове, албуми и видеоклипове, които за първи път са прозвучали в ефира на БГ Радио през 2019 г. Слушателите могат да гласуват за всички категории като изберат своите пет фаворити от 2019 година. Гласовете им ще определят номинираните във всяка от категориите.

Мисията на медията вече 19 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура с уникалния си формат и 19 години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове.