Реджеп се доказа като абсолютен лидер в кухнята след като стана първият готвач, успял да приключи две резервации за една вечер

До изгонването на Михаела се стигна след поредица от груби грешки, които допусна в кухнята. Шеф Ангелов „хвърли“ двамата претенденти за титлата „Най-добър професионален готвач на България“ в дълбоките води на кулинарното изкуство. Докато в първата задача Реджеп успя да се справи по-бързо от Михаела, самоувереността му изигра неприятна шега. Въпреки брилянтните си умения, той допусна техническа грешка по време на готвенето и победата отиде при Михаела.

Реджеп се изправя срещу Михаела в дуел за оцеляване в Hell’s Kitchen

Това ѝ донесе стратегическо предимство за вечерната резервация. Шеф Ангелов ѝ даде силен коз – да подбере „Отборът мечта на Hell’s Kitchen“. Така в нейните редици влязоха Атанас, Цветомир и Галя, докато зад гърба на Реджеп застанаха Гергана, Недялка и Георги. Стратегията на Михаела, обаче, не се оказа толкова успешна, колкото си мислеше.

На финала на вечерта резервацията и на синята, и на червената кухня бе спасена от Реджеп и неговия отбор.

„Има хора, които са родени да водят, ти си един от тях. Тази вечер направи невъзможното – сам човек да ръководи две кухни и да завърши поръчките – шапка долу“, с тези думи шеф Ангелов похвали майсторското представяне на Реджеп.

Ивайло: Научих много от съотборниците си в Hell’s Kitchen България

„Михаела, тази вечер получи много важен урок – екипът е нещо безценно. Може хората, с които работиш, да имат трески за дялане, но ти ги познаваш, знаеш кои са силните и кои са слабите им страни. Дори и най-добрият готвач си има слабости, ако не го познаваш, шансът да те издъни е огромен. Тази вечер ти се подведе. Избра си хора, с които взаимно си нямате доверие, не се познавате, и единственото, което успяхте да направите е да забъркате една огромна каша“, категоричен бе шеф Ангелов.

Гледайте Hell’s Kitchen България - всеки вторник, сряда и четвъртък от 21:00 по NOVA

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.