„Надявам се след време да отворя свой ресторант“, споделя топготвачът заел почетното трето място в третия сезон на предаването

„Доволен съм от представянето си, научих много от „Кухнята на Ада“. Забавлявах се много и осмислих много неща благодарение на участието си. Бях себе си и се раздадох на макс. Разбира се, винаги има още какво да променя, но съм доволен. Научих много като техники, подготовка на продуктите и не на последно място – дадох си сметка за важната роля на дисциплината в кухнята“, споделя Цветомир.

Той разказва, че се записва за участие в Hell’s Kitchen съвсем съзнателно с помощта на майка си, която му дава идеята.

Цветомир зае почетното трето място в Hell’s Kitchen България

За смеха зад кадър

„Имахме един забавен момент, свързан с шотландските яйца. Правихме си заготовка, Соня още беше в предаването и беше оставила едни яйца в шоковото замразяване. Шефът не можа да повярва, когато ги видя, замръзнали в блокче лед. Много се смяхме на тази случка. Иначе играехме хоро, пеехме си вътре. Сближихме се като екип и като хора. С Жоро, Наско и Теодор поддържам връзка. Скоро, на 22 юли, с Наско ще правим една френско-българска вечеря в неговия ресторант“, разказва кулинарят.

За плановете за бъдещето

„Връща ми се във Франция, защото там имам поле за реализация, докато тук в България е малко по-трудно. След време се надявам да се прибера отново за постоянно и да отворя свой ресторант у нас.“

Гергана от Hell’s Kitchen: „Кухнята на Ада“ е райско преживяване

За любовта към кулинарията

Любовта на Цецо към кулинарията датира от детските му години, когато не се колебае смело да експериментира в кухнята. Завършва училище с кулинарен профил, а през 2012 г. представя България на фестивал за българска храна в Брюксел, където заминава заедно с още трима свои съученици от ТОХ-а в Банкя. „Чужденците бяха много впечатлени от нашите кюфтета и кавърма и съм горд от представянето ни“, не крие той.

„През 2016-а с мой приятел отидохме да гледаме Кулинарната купа на България в Пловдив. Имаше свободно място в състезанието за паста и поисках да се запиша. Казаха ми, че няма проблем и ми дадоха половин час, за да си намеря продукти. Хванах си такси до един магазин, напазарувах и приготвих паста „Примавера“ с френско сирене. Въпреки краткия срок за изпълнение, завърших на второ място“, спомня си Цветомир.

Как ще се справи Цецо със забавното предизвикателство „истории под похлупаци“ и какви любопитни истории още ще разкаже, гледайте във видеото на „На кафе“.