Победителят в трети сезон на кулинарното шоу отвори свой ресторант в Пловдив

Победителят в третия сезон на най-гледаното кулинарно предаване в българския ефир се превърна в поредния участник, на който Hell’s Kitchen дава летящ старт не само в живота, но и в кариерното развитие.

„Hell’s Kitchen сбъдна една от моите мечти – да си отворя собствен ресторант. А другата мечта е да се върна да живея в България“, споделя Реджеп.

„Вкусът на историите“: Шеф Ангелов и неговата Библия – кухнята

Той инвестира 100-те хиляди лева, които спечели от „Кухнята на Ада“, в собствена пицария. Роденият в Сърница млад готвач реши да използва наградата от Hell’s Kitchen, за да се върне в България за постоянно. Както е известно Реджеп напуска родината много малък заедно със семейството си и израства в Италия. След като се дипломира като готвач, намира работа в Германия и развива успешна кариера там. В кулинарното шоу става популярен с прозвището „Италианчето“. 

„Тази победа ми донесе много. Чувствам се много горд със себе  си. Първоначално не очаквах, че ще стигна до този етап, обаче когато останахме петима, бях сигурен, че моето място е на финала и най-накрая се случи. Това беше единствената ми цел", споделя той.

„Италианчето“ избира да продължи професионалния си път в Пловдив. Той готви с италианска страст, тъй като е израснал на Ботуша и залага на пицата, вместо на завъртяни гурмета. А първият помощник в кухнята му се оказва не кой да е, а човекът, който му помага да развие таланта си – шеф Виктор Ангелов.

Цецо от Hell’s Kitchen: За момента във Франция имам по-широко поле за професионална реализация

„Днес аз работя за Реджеп. Така че каквото той поиска от мен, това правя. Тук съм, за да го подкрепя в начинанието му и съм се отдал напълно“, споделя шеф Ангелов.

„Hell’s Kitchen е трамплин за хора, които имат желание и талант, които искат да покажат. Имат какво да покажат и такива хора като Реджеп, които стартират свой собствен бизнес, след като вземат голямата награда са доказателство за това нещо. И Дани Спартак и Веси Чилева, всички се развиват чудесно. Динамиката на Hell’s Kitchen – това, че е много истинска, много неподправена, много динамична – това е магията. Това е възпитателният ефект. Желанието да предам опита си, енергията си на хората, с които съм заобиколен. Смятам, че е моя мисия и че това е начинът да ги вдъхновя да продължават напред“, категоричен е шеф Ангелов.

Кулинарното шоу Hell’s Kitchen се превърна в истинска академия за млади, амбициозни и успяващи хора. Вече три сезона то моделира талантите в кухнята, които демонстрират смело нови техники и въображение, както и характер на истински шефове.

Повече за победата и новите кулинарни предизвикателства пред Реджеп, гледайте във видеото.