Мариян Станков – Мон Дьо посрещна своя специален гост с бяла пица с маскарпоне, моцарела, прошуто и смокини

Завършил е културология, но телевизията го изкушава и избира журналистиката. После идва радиото. През октомври един от емблематичните гласове на „Дарик“ сяда в стола на водещ на следобедната публицистика на NOVA.

Във "Вкусът на историите" Михаил Дюзев разказа любопитни детайли около новото професионално предизвикателство в живота му - да бъде водещ на най-новото публицистично предаване в ефира на NOVA.

„В професионалната ми кариера дойде времето да се опитам да бъда това, което съм искал. А това, което се случва и това, което предстои сега за мен и за NOVA мисля, че напълно отговаря на етапа от професионалния ми живот, в който се намирам“, категоричен е журналистът, който се самоопределя като „симпатичен и любопитен мъж в разцвета на силите си, който с желание научава интересни неща“.

„Вкусът на историите“: Шеф Ангелов и неговата Библия – кухнята

Ново професионално предизвикателство в NOVA

„Новото предаване в ефира на NOVA, на което ще бъде водещ, ще акцентира върху наболелите проблеми на деня, като събира трима души, които ще говорят по три теми, а сблъсъкът между позиции ще бъде неизбежен. Аз влизам в ролята на диригент, а гостите ще бъдат наредени около мен. Участниците в предаването няма да бъдат тежките лидери на мнение – политици или висока класа управляващи, а напротив – това ще бъдат хора, до които трябва да достигнат посланията на първите. Те обаче също имат своята тежест в обществото в една или друга посока. Ще търсим експертите и може би скритите лидери на обществено мнение. Неизбежно ще бъде да се стигне до сблъсък на мнение, което ще толерираме, за да се стигнем до това да анализираме, което наричаме у нас „трите трептящи теми от деня“, разказва Михаил Дюзев.

„Вкусът на историите“: Валерия Видева - нова муза в NOVA

Вкусът на детството

„Дядо ми беше хлебар. Израснал съм в пекарната, която по онова време се наричаше фурната. И до ден днешен, когато ми замирише на дъхав, току-що изпечен хляб, в мен се отключват всички онези детски спомени. Гледал съм го с часове как меси.“

Професионален път

„Трябва да си призная, че суетата е една от основните причини да избера професията си. Кариерата ми започна в кабелната телевизия „Демо“. След като завърших „Културология“ в Софийския университет, много от моите колеги смятаха, че журналистиката е добър път за развитие с оглед на специалността ни“, споделя той.

„Колкото по-велик и голям е човекът, с когото разговаряш, толкова по-хубаво и интересно се получава. В един разговор става напечено, когато усетя, че събеседникът ми е не е с мен. Обърква се или спира разговора. Притеснявам се как самият той ще излезе от тази ситуация. Опитвал съм се с цената на много приказки да помагам на събеседник в такова положение да се поразчупи, да се усмихне, да се раздвижи.“

Неда Спасова: В новия сезон на „Откраднат живот” Кая ще е различна

В света на киното

„С Бен Крос, светла му памет, бяхме лични приятели, но иначе в професионален план Гейбриъл Бърн е човекът, който ми е направил най-силно впечатление и с когото съм имал възможността да разговарям по същия начин, както с теб.“

Любовта – най-трудното и най-лесното в живота

„Имам късмета моята любов да готви прекрасно. Хубаво е когато любовта минава и през стомаха. Моята половинка се казва Ани и много я обичам. Запознахме се на морето. Иска ми се да кажа, че беше любов от пръв поглед, но всъщност трябваше да поотлежи. За сметка на това, сме заедно вече повече от 10 години. Да намериш сродната си душа е същевременно и най-трудното, и най-лесното нещо на света”, категоричен е Михаил Дюзев.

Още любопитни истории от живота и професионалния път на Михаил Дюзев, гледайте във видеото на „Събуди се.“