Ловците запазиха целостта си, а сестрите Екатерина и Йоанна получиха нова тайна мисия

Тази седмица Рибарите бяха първото племе, което се озова на Номинационен съвет.  След като разбра, че съотборниците ѝ я изпращат на Арената, под претекст, че се е спънала и контузила много лошо Екатерина се върна край огъня. Там тя се срещна със сестра си Йоанна. Двете обсъдиха случилото се в битката и получиха нова мисия, която включва сестринска екипна игра. Екатерина трябва да се промъкне в Резиденцията и да отмъкне козметика от жените от племето на Ловците, а Йоанна да ѝ осигури прикритие. Сестрите получиха само пет минути, за да изградят своя план за действие.

Ивайло и Екатерина ще се борят за оставането си в „Игри на волята: България”

Стратегиите при Ловците и Жътварите преди новия сблъсък на Арената и евентуалния Номинационен съвет бяха в изобилие. Ваня се постара да посее съмнения в Борислав, за да не влиза в мъжката коалиция, а при Жътварите Вайс, Димитър и Сюзън обсъдиха задълбочените отношения между Любомир и Владислав и кого евентуално биха номинирали те.

Ловците с нова победа в териториалната битка в „Игри на волята: България“

Играта за спасение от номинации освен с физическа издръжливост, беше свързана и с доверие. Всяко племе трябваше да избере навигатор, който да остане с отвързани очи по време на играта, която включваше преодоляване на трасе с препятствия, събиране на три топки и преминаване през сложен лабиринт на маса. Ваня за Ловците и Любомир за Жътварите бяха очите на отборите.  Въпреки преднината, която завоюва жълтия отбор в началото, тя бързо се стопи, тъй като Ваня направляваше червените по много прецизен начин. Това им донесе победата и неприкосновеност  тази седмица и изпрати противниците им на Номинационен съвет.

Ева: В „Игри на волята: България“ постоянно трябва да очакваш неочакваното

Прибирането на Жътварите край Дивата река след загубата само им напомни колко са гладни, но тази нощ те трябваше да се преборят не само това, но и с проливният дъжд, който се изсипа.

Ще изострят ли условията отношенията сред Жътварите и кои ще са двамата номинирани от племето?

Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в епизода на „Игри на волята: България” по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.